Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Καραθανασόπουλος: Μέσα από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα προκύψει το ματωμένο πλεόνασμα

Καραθανασόπουλος: Μέσα από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα προκύψει το ματωμένο πλεόνασμα

«Η κυβέρνηση προκαλεί τον ελληνικό λαό, συνεχίζει αταλάντευτα την αντιλαϊκή, βάρβαρη πολιτική της και εργάζεται για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων», ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και κατήγγειλε: «Αυτό που συζητάμε σήμερα είναι το τέταρτο μνημόνιο, είναι ένα θανατηφόρο μείγμα για την εργατική τάξη, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, λαϊκές οικογένειες, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, που πατάει πάνω στα προηγούμενα μνημόνια».


Επίσης, σημείωσε ότι «τα μέτρα είναι μόνιμα και ήρθαν για να σημαδέψουν τα λαϊκά στρώματα». Ειδικά για τις συντάξεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι συνεχίζει και ολοκληρώνεται το «έκτρωμα Κατρούγκαλου», με νέες μειώσεις που συνιστούν τη χαριστική βολή για τους συνταξιούχους. Όπως τόνισε, οδηγούμαστε σε συντάξεις φτώχειας και εξαθλίωσης, καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης και ανοίγει ο δρόμος για την επέλαση των ιδιωτικών συντάξεων. «Πολλές θα είναι οι μειώσεις από τη μείωση των επιδομάτων, από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, από τη μείωση του αφορολόγητου», επισήμανε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και μία σειρά άλλων μέτρων, είναι τα προαπαιτούμενα για την επίτευξη των πλεονασμάτων.


http://www.zougla.gr/politiki/article/kara8anasopoulos-mesa-apo-sklira-antilaika-metra-8a-prokipsi-to-matomeno-pleonasma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου