Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ κατά της κυβέρνησης: Ξεπουλάτε τα πάντα

Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ κατά της κυβέρνησης: Ξεπουλάτε τα πάντα
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Πιο αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης.


«Ο Μάιος είναι προνομιακός μήνας για να φέρνετε μνημονιακές διατάξεις. Θυμόμαστε και πέρυσι τον κ. Κατρούγκαλο να δεσμεύεται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Έγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ, γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης» δήλωσε.«Ξεπουλάτε τα πάντα, αν και στο παρελθόν εσείς φωνάζατε "πουλάτε νερό, πουλάτε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας, να φύγετε τσογλάνια". Καλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην καμώνονται ότι εκπροσωπούν τον σοσιαλισμό, να αναμετρηθούν με την ιστορία και να καταψηφίσουν» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΑΣΑΜΕΑ Κώστας Γαργάλης παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε ότι η ασκούμενη πολιτική έχει πλήξει τα άτομα με αναπηρίες και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις που φορολογούν τα αναπηρικά επιδόματα.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής επεσήμανε προς τους υπουργούς πως δεν πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς για το νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «ατύχημα». 

«Είναι απεχθής η ρύθμιση επιβολής εισφορών σε έξοδα ή σε ανύπαρκτα εισοδήματα. Διαφημίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου ως η σωτηρία του ασφαλιστικού και εντός τεσσάρων μηνών διαπιστώσατε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ρίξατε την ευθύνη των νέων μέτρων στους δανειστές. Η εισφοροεπιδρομή του νέου συστήματος οδήγησε σε διακοπή επαγγέλματος 57.000 ελεύθερους επαγγελματίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα. Από ποια στοιχεία αντλείτε αισιοδοξία ότι θα πληρώσει εκείνος που δεν έχει;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι «στην ταινία ''Υπάρχει και Φιλότιμο'' ο Κωνσταντάρας λέει κατά λάθος στους πολίτες ''Θα σας εξαφανίσουμε''. Ακριβώς αυτό αισθάνονται οι πολίτες ότι στοχεύει η κυβέρνηση».

Ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για θηριώδη πλεονάσματα, διαρκή λιτότητα και ανεργία.

«Φέρνετε περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων. Κάθε αναπτυξιακή προοπτική καθίσταται προβληματική. Επιβαρύνετε τα μικρομεσαία ιατρεία» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος.

Τέλος, για νομοσχέδιο «έκτρωμα» έκαναν λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Κατσιαμάκας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος.


http://www.zougla.gr/politiki/article/proedros-adedi-kata-tis-kivernisis-ksepoulate-ta-panta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου