Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Χανιά: Παραδόθηκε ο 45χρονος περιπτεράς που είχε ταμπουρωθεί στον ΟΚΑΝΑ

Χανιά: Παραδόθηκε ο 45χρονος περιπτεράς που είχε ταμπουρωθεί στον ΟΚΑΝΑ
Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις παραδόθηκε στις αρχές, στις 15.00 μετά το μεσημέρι, ο 45χρονος άνδρας που το πρωί είχε εισβάλει στο κτήριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά κρατώντας όπλο, με αίτημα να του ανανεωθεί η άδεια περιπτέρου που διατηρεί στο παλιό λιμάνι, για το οποίο υπάρχει απόφαση κατεδάφισης.


Την ώρα της εισβολής, στο κτήριο υπήρχαν τρείς εργαζόμενοι στον Οργανισμό οι οποίοι πρόλαβαν να κλειστούν σε δωμάτιο του κτηρίου
Την ώρα της εισβολής, στο κτήριο υπήρχαν τρείς εργαζόμενοι στον Οργανισμό οι οποίοι πρόλαβαν να κλειστούν σε δωμάτιο του κτηρίου.


Η επιχείρηση για να πειστεί ο δράστης να βγει από το κτήριο ήταν μακρά, ενώ όταν νωρίς το πρωί έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο αποκλείοντας την γύρω περιοχή, στον ΟΚΑΝΑ βρέθηκε και κλιμάκιο της ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛΑΣ, ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Κώστας Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας, καθώς και ειδικός ψυχολόγος- διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, ανέλαβε την δέσμευση να μην εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο ο δράστης ζητούσε να ανασταλεί οριστικά η απόφαση.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε μετά το καλοκαίρι να βρεθεί χώρος για να μεταφερθεί το περίπτεροΌπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε μετά το καλοκαίρι να βρεθεί χώρος για να μεταφερθεί το περίπτερο.

Έξω από το κτήριο βρίσκονταν συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του δράστη, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης και γιατρός του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος συνομίλησε με τον 45χρονο που παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα του Οργανισμού.

Τελικώς, μετά από πολλές προσπάθειες και διαπραγματεύσεις, ο δράστης πείστηκε να εγκαταλείψει το κτήριο, κάτι που του ζήτησαν και πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος σε επικοινωνία που είχαν μαζί του.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν μακρές, καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ώστε να είναι απολύτως ασφαλής η όλη προσπάθεια. 

Ο δράστης θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/flashnews.gr


http://www.zougla.gr/greece/article/xania-parado8ike-o-45xronos-peripteras-pou-ixe-tampouro8i-sto-ktirio-tou-okana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου