Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

(video) Εξέγερση μεταναστών στην Αμυγδαλέζα


Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης - Ανδρέας Ντίνης

Γύρω στις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου οι μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας εξεγέρθηκαν, αρνούμενοι να επιστρέψουν στους χώρους κράτησής τους.


Αμέσως άναψαν φωτιές καίγοντας στρώματα στον προαύλιο χώρο του χώρου, ενώ περίπου 10 αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν στο Γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου για να κατασβήσουν τις φωτιές οι οποίες εν τω μεταξύ έχουν μεταδοθεί σε αρκετά σημεία του κτηριακού συγκροτήματος. 

ΟΙ δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την εξέγερση και να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους τους. 




Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αρκετοί μετανάστες φέρονται να έχουν αποδράσει ενώ Αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ ερευνούν όλη την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους.







Διαβάστε επίσης: Τώρα: Εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013, 22:04


http://www.zougla.gr/greece/article/eksegersi-metanaston-stin-amigdaleza


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου