Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

New York Times: ''Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δε λειτουργεί''

Οι New York Times αφιερώνουν άρθρο τους στην Ελλάδα και το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο φαίνεται να μην αποδίδει καρπούς, καθώς όπως επισημαίνουν ''δε λειτουργεί''.
''Εδώ και αρκετό καιρό, έχει γίνει σαφές, από πολλούς αναλυτές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πως το πρόγραμμα διάσωσης που εφαρμόζεται στην οικονομία της Ελλάδας δε λειτουργεί. Η χώρα έχει βυθιστεί στην κατάθλιψη και την κυβέρνηση βαραίνει ένα μεγάλο και μη βιώσιμο χρέος'' αναφέρει χαρακτηριστικά.
''Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα'', προστίθεται στο άρθρο και στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
''Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας. Η εφαρμογή του προγράμματος δεν ήταν ικανοποιητική σε κανέναν από τους τομείς'' δήλωσε ο Πάολο Νογκουέιρα Μπαρίστα, ενός από τους 24 πρέσβεις στο ΔΣ του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τα λόγια του αν και ''δυσάρεστα'', ίσως προκαλέσουν το άνοιγμα μίας σημαντικής συζήτησης και πιθανόν να ωθήσουν και άλλους στο ΔΝΤ, ειδικά τους ηγέτες της ΕΕ και της ΕΚΤ που είναι οι βασικοί ''παίκτες'' στην ελληνική διάσωση, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους ή τουλάχιστον να φανούν περισσότερο ειλικρινείς σχετικά με τις επιπτώσεις της πολιτικής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου