Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Νίκος Καραθανασόπουλος βουλευτήςΚΚΕ: «Η Χρυσή Αυγή είναι πλέον το ανεπίσημο γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης»!



Της κακομοίρας έγινε και σήμερα στη Βουλή με φόντο τη μαρτυρική Μεγαλόνησο. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής ζήτησε «να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να φανεί ποιοι ήταν οι προδότες και ποιοι οι πατριώτες, ενώ παράλληλα μίλησε και για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση τόσο του προεδρείου όσο και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Βούλτεψη.




«Έχω ζητήσει να δοθεί πρόσβαση στα στοιχεία για το φάκελο της Κύπρου. Λένε ότι φταίει η Χούντα, η φούντα… ή ποιοι άλλοι; Εγώ ξέρω ότι οι Χουντικοί πέθαναν στη φυλακή», είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Δεν διέκοψα τον κύριο Κασιδιάρη γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει για την προδοσία της Κύπρου. Χρησιμοποίησε το βήμα της Ολομέλειας για να κάνει απολογητική των Χουντικών. Σε ένα άσχετο νομοσχέδιο ανοίγετε θέμα Κύπρου για να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο από τα σοβαρά προβλήματα. Αποδεικνύεται σήμερα που ψάχνετε για να προκαλέσετε ότι είστε η πιο σκοτεινή συστημική δύναμη, είστε το μακρύ χέρι της πιο σκοτεινής όψης του συστήματος» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, κάνοντας τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ωρύονται.

Αφορμή για την νέα κόντρα στάθηκαν τα σχόλια του Ηλία Κασιδιάρη για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή τον οποίο αποκάλεσε ψευτοεθνάρχη αλλά και τις αιχμές που άφησε ο βουλευτής εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Η Κύπρος κείται μακράν, είναι μια φράση που είπε ο ψευτοεθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, γι’αυτό ζητάμε να ανοίξει ο φάκελος για να φανεί το ένοχο μυστικό σας» σχολίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής.

«Ο Καραμανλής είπε το «η Κύπρος κείται μακράν», με ειρωνική διάθεση και αποχώρησε μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Εσείς που εκθειάζετε τη Χούντα η οποία ευθύνεται για την Κύπρο να έρχεστε εδώ και να ζητάτε να ανοίξει ο φάκελος; Αυτό κι αν δεν είναι παράδοξο! Θα σας πιστέψουν μόνο εκείνοι που διακατέχονται από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Σκοτώνω τη μάνα μου για να πάω εκδρομή με το ορφανοτροφείο και μετά να κλαίω που έμεινα και ορφανός. Ο Αττίλας 1 έγινε στις 15 Ιουλίου και ο Αττίλας 2 έγινε στις 20 Ιουλίου» επεσήμανε η Σοφία Βούλτεψη.




«Είσαι αντιστόρητη!» φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Εκτίθεστε και αποκαλύπτεστε!» του απάντησε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης.

«Είναι άσχετη η γυναίκα, μην μιλάτε!» συνέχισε να λέει στην κυρία Βούλτεψη ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Η Χρυσή Αυγή σήμερα αποκαλύφτηκε. Είναι πλέον το ανεπίσημο γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, γιατί μιλώντας για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, τους μόνους που διευκόλυνε είναι τους γείτονές μας. Συνεπείς στην ιστορία της συνέχειας, της δεκαετίας του 70 τότε που η Χούντα διευκόλυνε αποτελώντας το εκτελεστικό όργανο για την απόβαση των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο» είπε καυστικά ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.


http://www.zougla.gr/politiki/article/tis-kakomiras-sti-vouli-766274

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου