Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση του K.K.E. για τα τρομοκρατικά σημειώματα του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης που στέλνει σημειώματα σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για εξόφληση ή ρύθμιση καθυστερημένων οφειλών στον ΟΑΕΕ εντός 10 ημερών, απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς .


Πρόκειται για τους μισούς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που  αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. Είναι αυτοί, που η κυβερνητική πολιτική καταδίκασε να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 
Σήμερα απειλεί να βγάλει στο σφυρί κάθε περιουσιακό τους στοιχείο.
Αποτελεί θράσος η κυβέρνηση να εγκαλεί τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ότι έχουν ευθύνη για την ομαλή καταβολή των συντάξεων, για την συνέχιση της λειτουργίας του ταμείου, όταν η δική της πολιτική, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εκμηδένισε τα αποθεματικά των Ταμείων, τσακίζει και εξοντώνει του μικρούς επαγγελματίες για να διευρύνει την κυριαρχία των μονοπωλίων.
Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική αυτή που τους θυσιάζει στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των συμφερόντων των μονοπωλίων.
Το ΚΚΕ τους καλεί να οργανωθούν και να παλέψουν, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να τα μετατρέψουν σε εστίες αντίστασης απέναντι στην φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζεται. Να συμβάλουν στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτή είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος.
Κανένας αυτοαπασχολούμενος μόνος του απέναντι στα βάρβαρα αυτά μέτρα.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Άμεσο σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων ασθένειας χωρίς προϋποθέσεις.
Καμιά μείωση στις συντάξεις. Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, ικανής να αναπληρώσει τα αποθεματικά που ληστεύτηκαν.
Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για χρέη στον ΟΑΕΕ.

Πηγή : ΚΚΕ


http://kke4ever.blogspot.com/2013/08/kke_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου