Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ;

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΑΛΛΟΙ 61 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η ανακοίνωση – βόμβα σήμερα της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας ότι 61 εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μπαίνουν σε «κινητικότητα», δείχνει ότι οι πρόσφατές ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη δεν μπορεί να παίρνονται στα σοβαρά.
Δεν πέρασαν ούτε λίγες μέρες όταν ο κ Γεωργιάδης ανακοίνωνε το «μεγαλόπνοο» σχέδιο του για την κατάργηση 8 Νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την πρόθεσή του να θέσει σε διαθεσιμότητα 1618 εργαζόμενους. Μέσα σε αυτό το καταστροφικό σχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονταν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τότε ο κ Γεωργιάδη έδινε «όρκους τιμής» ότι η λεγόμενη κινητικότητα περιορίζονταν μόνο στα 8 Νοσοκομεία. Πριν ο «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» όλα αυτά ανατράπηκαν κα ο υπουργός υγείας μένει έκθετος μετά την απόφαση αυτή.
Δεν ξεχνάμε βεβαίως ότι αρχικά ο κ Γεωργιάδης μιλούσε για 1250 εργαζόμενους φέτος που στη συνέχεια έγιναν 1500, ανακοινώθηκαν 1618 σήμερα (σ.σ 9/8/2013) φτάνουν τους 1680 και έπεται συνέχεια...
Η σημερινή απόφαση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας δείχνει ότι τα λουκέτα των Νοσοκομείων, ησυρρίκνωση δομών και υπηρεσιών και οι διαθεσιμότητες, που μπορεί να μετατραπούν σε απολύσεις, δεν πρόκειται να έχουν τέλος.
Η υποταγή της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας στις απαιτήσεις της τρόικα και η προθυμία να παραδώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν μπορεί να γίνει χωρίς λουκέτα και ανθρωποθυσίες.
Οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν πρέπει να εμπιστευτούν τα λόγια των «προθύμων» της συγκυβέρνησης που η μόνη τους έννοια είναι η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων.
Αντίθετα πρέπει να αποκτήσουν κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία την Παιδεία την Αυτοδιοίκηση και τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και τους πολίτες που σε λίγο θα βρίσκουν «αδιαπέραστο τείχος» και θα πληρώνουν ακριβά όταν έχουν ανάγκη για υπηρεσίες υγείας.
Διαβάστε στη συνέχεια, το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra για τη διάλυση του Συστήματος Υγείας:

ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Μετά τα σχολεία, έρχεται η σειρά των νοσοκομείων! Η κυβέρνηση, με μοναδικό εφόδιο το "σκονάκι" της τρόικας για τη μείωση των δαπανών υγείας και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, προχωρεί στηνυποβάθμιση, δηλαδή στην ουσιαστική διάλυση, εννέα νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα, στην Αττική των νοσοκομείων Πατησίων, Αμαλία Φλέμιγκ, Πολυκλινική, Σπηλιοπούλειο και Αγία Βαρβάρα, και στη Θεσσαλονίκη Παναγία, Λοιμωδών, Ειδικών Παθήσεων καθώς και το Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος.
Σε κινητικότητα τίθενται για το 2013 1.618 εργαζόμενοι από τα παραπάνω νοσοκομεία, ανάμεσά τους και 210 γιατροί του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι των 5 νοσοκομείων των βορείων προαστίων. Η iskraπαραθέτει τη σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα, καθώς και την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) για την αποδυνάμωση των νοσοκομείων και τον διασυρμό των γιατρών.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:
1) ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, 2)ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ,3) ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, 4) ΚΑΤ, 5) ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα Διοικητικά συμβούλια των Σωματείων εργαζομένων στα 5 Νοσοκομεία των βορείων προαστίων διαπιστώσαμε τα εξής:...

1) Στεκόμαστε κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο Νοσοκομείων σ’ όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, στην περιοχή μας.
2) Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία διαθεσιμότητα - απόλυση εργαζομένου στο χώρο της Υγείας και γενικότερα στο Δημόσιο.
3) Θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μπορεί να ανατραπεί μέσα από την κοινή μας δράση.
4) Καλούμε τους εργαζόμενους σ’ όλα τα Νοσοκομεία να ξεσηκωθούν και να υπερασπιστούν τα Νοσοκομεία που δουλεύουν και το δικαίωμα στην εργασία τους.
5) Επιδιώκουμε να συντονιστούμε άμεσα με άλλα συντονιστικά που υπάρχουν και λειτουργούν Πανελλαδικά.
6) Φυσικοί μας σύμμαχοι είναι οι κάτοικοι και ο λαός και τους καλούμε να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1) Στηρίζουμε τις καθημερινές πρωινές κινητοποιήσεις στο Αμαλία Φλέμιγκ.
2) Προχωρούμε σε Γενικές Συνελεύσεις στα Νοσοκομεία μας για διεύρυνση του μετώπου αντίστασης.
3) Στηρίζουμε την συγκέντρωση εργαζομένων και κατοίκων, την Παρασκευή 9 Αυγούστου 7.30 μμ στην πλατεία Αη- Γιώργη στα Μελίσσια.
4) Συνδιοργανώνουμε διευρυμένη σύσκεψη φορέων στις 20/8 στο Σισμανόγλειο.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Τα Δ.Σ των Σωματείων

ΣΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ", ΤΟΝΙΖΑΝ ΟΤΙ:

«Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ” παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες, με ανησυχία, οργή και αγανάκτηση, τα σενάρια που εξυφαίνονται κατ’ επιταγή της τρόικας, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα ΜΜΕ, σχετικά με κλείσιμο και συγχωνεύσεις έξι (6) Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ”, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα παραπλανητικά, μεθοδευμένα και επιλεκτικά στοιχεία που αλλοιώνουν και διαστρέφουν την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα όμως για το Νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ” είναι πολύ διαφορετική από αυτή που επιχειρούν να εμφανίσουν το Υπουργείο και τα ΜΜΕ και αυτό χάρη στις υπερπροσπάθειες όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, που παρά τα τόσα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού, δίνουν καθημερινά μάχες προκειμένου να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στον ασθενή πολίτη.
Ας μιλήσουμε όμως με πραγματικά στοιχεία και να δούμε ποια είναι η αλήθεια.
Αγνοεί ή σκόπιμα παραβλέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έρευνα της Δ/σης ποιότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών του σχετικά με τη μέτρηση της Ικανοποίησης του Ασθενή (ποιότητα ιατρικής φροντίδας, ενημέρωση, συμπεριφορά, ψυχολογική υποστήριξη, κ.λπ.), όπου ανάμεσα στα 131 Νοσοκομεία, πρώτο, μαζί με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ήρθε το Νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”, με βαθμολογία υψηλότερη του 9 με άριστα 10; (εφημερίδα Ημερησία 12/85/2012)
Αγνοεί ή σκόπιμα παραβλέπει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας ότι τα ποσοστά πληρότητας του Νοσοκομείου για το 2011 ανέρχονται στο 67% ( ESY.NET) και ότι στην μελέτη του ΕΣΔΥ όπου αναφέρεται αποδοτικότητα 47% για το 2009, στην ακριβώς διπλανή στήλη για το Α΄ εξάμηνο του 2010 η αποδοτικότητα είχε αυξηθεί στο 82%, ενώ σύμφωνα με μελέτη της διδάκτορος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Καλογεροπούλου σχετικά με την αποδοτικότητα των δημοσίων νοσοκομείων, η αποδοτικότητα του Α. Φλέμινγκ φτάνει στο 97%;
Αν παρόλα αυτά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιμένει στο κλείσιμο του Α. Φλέμινγκ, θα βρεθεί απέναντι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους για την προάσπιση της εργασίας τους, στους φορείς της περιοχής και την τοπική κοινωνία για την προστασία του αγαθού της υγείας τους και απέναντι στην κοινή λογική, γιατί δεν είναι δυνατόν να καταργήσει ένα νοσοκομείο που έρχεται πρώτο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοίνωση για την αλλαγή χρήσης του «Αμαλία Φλέμινγκ» έδωσε στη δημοσιότητα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνοντας πως:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του περί της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του Γ.Ν. Μελισσίων Α. Φλέμιγκ. Όπως είναι γνωστό έχει ήδη πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3499/Β/2012) του Α. Φλέμιγκ με το ΓΝΑ Σισμανόγλειο με τη διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων των εργαζομένων.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βεβαίως έχει εκφράσει τη θετική του άποψη περί της αλλαγής χρήσης κάποιων Νοσοκομείων, όπως το Σπηλιοπούλειο, σε κέντρα αποκατάστασης και μονάδων του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης, καθότι βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε μεγάλα Νοσοκομεία. Όμως, το “Αμαλία Φλέμινγκ» παρέχει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα και εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής, καθότι έχει πρόσφατα παύσει τις λειτουργίες του το Γ.Ν. Μελισσίων “Παπαδημητρίου”.
Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η συνέχιση λειτουργίας του Υγειονομικού μπλοκ στη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών Προαστίων, μεταξύ του Γ.Ν. Σισμανογλείου, του ΓΝΑ Φλέμιγκ και του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, είναι ζωτικής σημασίας, διότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε δήμων της Αττικής.
Ως εκ τούτου συνηγορούμε στη συνέχιση της λειτουργίας των τριών αυτών νοσοκομείων, τα οποία παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής, σε μια εποχή όπου η ζήτηση ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών δημοσίας υγείας ολοένα αυξάνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με την πρόεδρο του, παρευρέθηκε και εξέφρασε την αγωνιστική συμπαράσταση, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε με κοινή  πρωτοβουλία των τριών σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων της περιοχής μας (Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης), ενάντια στο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ.
Το Νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ εξυπηρετεί και τους δημότες και εργαζόμενους του Χαλανδρίου. 
Η κατάργηση του ως Γενικού Νοσοκομείου (το οποίο διαθέτει 270 κλίνες - 17 Ιατρικά τμήματα -20 Τακτικά ιατρεία - Τμήμα επειγόντων – ΜΤΝ – ΜΣΦΠΚ - Κέντρο Αιμοδοσίας κλπ), το κλείσιμο τηςεφημερίας, που εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από πολλούς δήμους και η υπαγωγή πάνω από 300 εργαζομένων σε καθεστώς  διαθεσιμότητας–απόλυσης, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών Υγείας στην ευρύτερη περιοχή.
Μαζί με τους συναδέλφους μας των Νοσοκομείων, θα αντιταχθούμε στο κλείσιμο του «Αμ. Φλέμιγκ», στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και τις απολύσεις.
Την ίδια ώρα 17 συνάδελφοί μας σχολικοί φύλακες του Δήμου Χαλανδρίου έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα μαζί με 2.500 ακόμη σε όλη την Ελλάδα, και έπονται οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Ταυτόχρονα, 2.122 καθηγητές Τεχνικής Εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους, αφήνοντας χιλιάδες μαθητές -και του Χαλανδρίου-, χωρίς αντικείμενο εκπαίδευσης, κάνοντας μονόδρομο την εξώθησή τους  στα ιδιωτικά ΚΕΚ.

Είναι ενδεικτικοί οι κλάδοι που η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα επιλέγουν και οδηγούν στην υποβάθμιση, την απαξίωση και την συρρίκνωση.  Η Υγεία, η Παιδεία, η Αυτοδιοίκηση.

Δεν κρύβεται πια ότι η κυβέρνηση με την τρόικα έχουν ταυτιστεί πλήρως και αντιμετωπίζουν κάθε δημόσιο φορέα, κάθε δημόσια παροχή και υπηρεσία ως εχθρό τους. Μιλάνε για «μεταρρυθμίσεις», χρησιμοποιούν την συκοφαντία και το ψέμα για αποπροσανατολισμό, και προχωρούν σε διαλύσεις ολόκληρων κλάδων του δημοσίου.

Ξέρουμε ότι, δεν φταίνε οι "μεταρρυθμίσεις" που δεν έγιναν, αλλά όλες αυτές που ήδη έχουν γίνει. Κάθε «μεταρρύθμισή» τους μας σπρώχνει πιο βαθιά στην κρίση.

Ο Μινώταυρος του μνημονίου όσο περισσότερο τρώει τόσο περισσότερο ζητάει.
Αυτή είναι η λογική και ο σχεδιασμός των μνημονίων. Όσο «ταΐζονται» οι απαιτήσεις τους, τόσο περισσότερα ζητάνε. Όποιος τα υπηρετεί και τα εφαρμόζει είναι συνένοχος στην εξάπλωση των συνεπειών, συνένοχος στην καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας.
Δεν υπερασπιζόμαστε μόνο το δικαίωμα στην εργασία των συναδέλφων μας. Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες κοινωνικές δομές. Την δημόσια Υγεία, την δημόσια Παιδεία, την τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δημόσιες κοινωνικές δομές δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς εργαζόμενους!
Ενωμένοι, κυβέρνηση, τρόικα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, επιτίθενται σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, επιβουλεύονται την δημόσια περιουσία και αγαθά.

Ενωμένοι κι εμείς, συντονισμένα και δυναμικά, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύουν τις ζωές μας, να διαλύουν την κοινωνία, να διαλύουν τη χώρα μας.
Θα ανατρέψουμε τα σχέδια τους, θα ανατρέψουμε αυτούς και την πολιτική τους.

ΟΕΝΓΕ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
Απαράδεκτη η αποδυνάμωση νοσοκομείων και ο διασυρμός γιατρών με αυτοδίκαιες αργίες χωρίς αποφάσεις του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου
Ουδόλως φαίνεται να απασχολούν τον κ. Γεωργιάδη τα ζητήματα που αφορούν στην ελλειπή στελέχωση και στις εκρηκτικές ελλείψεις των Νοσοκομείων σε εξοπλισμό, η ασφάλεια του συστήματος εφημεριών, το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας άλλες επιδιώξεις έχει. Θέλει να είναι ο προθυμότερος των «προθύμων» στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης. Η πρεμούρα του όμως τον οδηγεί σε απαράδεκτες σπασμωδικές ενέργειες, όπως αυτή της υπογραφής διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες τίθενται σε «αυτοδίκαια αργία» 20 γιατροί του ΕΣΥ χωρίς εκδίκαση όσων κατηγοριών τους αποδίδονται από το ΣΕΥΥΠ από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΣΥ.

Το πρόσφατο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ χαρακτήρισε «κοινωνικό έγκλημα» τη διαφθορά στην Υγεία – τις συναλλαγές, τις μίζες, τα φακελάκια. Οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών κάνουν διαρκή καμπάνια κατά της παρα-οικονομίας στην Υγεία.
Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε πως ο διασυρμός γιατρών και η αποδυνάμωση Νοσοκομείων χωρίς να έχουν κριθεί οι κατηγορίες που τους έχει απευθύνει το ΣΕΥΥΠ, είναι πράξη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗΣ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑΣ.

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Για την τρίτη «και όχι δυστυχώς την τελευταία» πράξη της μνημονιακής διάλυσης του συστήματος υγείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Αδ.Γεωργιάδηγια τη διαθεσιμότητα και το κλείσιμο νοσοκομείων.

Την αρχή είχε κάνει ο κ. Λοβέρδος όταν δημιουργούσε τον ΕΟΠΥΥ, διέλυε τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ και έθετε το πλαίσιο για τη κοινή διοίκηση νοσοκομείων που οδηγούσε στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις τους.

Ακολούθησε το δίδυμο Λυκουρέντζου-Σαλμά όπου προχώρησε μεταξύ άλλων στο κλείσιμο των νοσοκομείων του ΙΚΑ με την ανεκδιήγητη δήλωση 'δεν κλείνουμε νοσοκομεία αλλά κτίρια' και 'έπαιζε' με τις τιμές των φαρμάκων εκδίδοντας καμιά δεκαριά λανθασμένα δελτία τιμολόγησης τους» αναφέρει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαδικασίες fast track με τις οποίες καταργούνται γενικά νοσοκομεία, βγαίνουν από τη γενική εφημερία, μειώνονται τα διαθέσιμα κρεβάτια και αυξάνεται η αναμονή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινός αγώνας των υγειονομικών με όλους τους εργαζόμενους αποτελεί τη μόνη ελπίδα ανατροπής των εφαρμοζόμενων εγκληματικών πολιτικών στην υγεία.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12972:ygeia&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου