Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΩΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

mat-polytexneioΑΘΡΟΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!
Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης, καταπατώντας κατά πρωτοφανή τρόπο κάθε έννοια ασύλου και αυτονομίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, έχουν εισβάλλει από τις 06.30 το πρωί της Τετάρτης ( 21/8) στο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου μεπρόσχημα υποτιθέμενες έρευνες για έκνομες πράξεις.
Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι αυθαίρετες προσαγωγές πολιτών, χωρίς ουσιαστικές δικαιολογίες, με διάτρητα και φθηνά άλλοθι, την εύρεση ενός μπιτονιού με εύφλεκτο υλικό και λοστών.
Σύμφωνα με όσα λέει η κυβέρνηση, οι αστυνομικοί έλεγχοι γίνονται παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΑΣ εισβάλλει στον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια.
Μιλώντας στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε προκλητικότατα ότι η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου σε όλη την επικράτεια.
Κανείς δεν θέλει να υπάρχουν άσυλα ασυδοσίας οποιουδήποτε είδους, είπε υποκριτικά ο κ. Κεδίκογλου, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιχείρηση αυταρχικής και αστυνομικής πυγμής.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική επιχείρηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ειρωνικά και προκλητικά, πως αν ισχύει ότι βρέθηκαν μπιτόνια με βενζίνη δεν έχει λόγο να αντιδράσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Γιατί να αντιδράσουν; Τους πήραν τα καύσιμα;» είπε χαρακτηριστικά και με ιταμό ύφος.
ΣΦΟΡΔΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΑ
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο, από το βήμα της Βουλής την Τρίτη (21/8), κάλώντας τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να ενημερώσει τη Βουλή και κάνοντας λόγο για "πελώρια ερωτήματα για την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση".
"Δεν ήξερα ότι η αστυνομία μπορεί να λειτουργεί και ως κλέφτης σε αυτή τη χώρα. Να πηγαίνει χαράματα το πρωί και να εισβάλει στο Πολυτεχνείο, κλείνοντας τους γύρω δρόμους και να παρουσιάζει εικόνα πολιορκημένης πόλης" ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως "και στο παρελθόν με απαράδεκτο τρόπο εισέβαλε αστυνομία, αλλά είχαν προηγηθεί επεισόδια. Τώρα δεν υπήρχαν επεισόδια. Είχαν έγκριση από τις πρυτανικές αρχές; Απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα". "Κάνετε λάθος, αν νομίζετε ότι μπορείτε να οδηγήσετε την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, για να φέρετε νέο μνημόνιο", υπογράμμισε.
ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Στη σύλληψη των τριών αλλοδαπών που προσήχθησαν το πρωί της Τετάρτης κατά την αστυνομική επιχείρηση - σκούπα στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων προχώρησε η αστυνομία. Συνολικά είχανπροσαχθεί έξι άτομα όμως η αστυνομία συνέλαβε τους τρεις αλλοδαπούς και ειδικότερα τους δύο για παράβαση του νόμου περί όπλων και τον ένα για παράνομη διαμονή στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Κατά την επιχείρηση που ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε μεταξύ άλλων 160 κοντάρια και ένα δοχείο με εύφλεκτο υλικό.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ευθυγραμμισμένος με το κυβερνητικό δόγμα "νόμος και τάξη" δήλωσε σχετικά ότι “η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΕΜΠ, όπως και η απόδοση των καταληφθέντων χώρων στην πανεπιστημιακή κοινότητα ύστερα από τριάντα χρόνια, αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται πλέον άβατο για τη νομιμότητα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου