Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Εξέγερση μεταναστών τη νύχτα στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα


Κατεστάλη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις η εξεγέρση των κρατουμένων μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας τη νύχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν αφού τους ανακοινώθηκε ότι ο μέγιστος χρόνος κράτησής τους θα παραταθεί από τους 12 στους 18 μήνες. Επιπλέον είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά, με αποτέλεσμα οι συνθήκες στον χώρο όπου κοιμούνται οι μετανάστες να είναι αφόρητες.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τυχόν μεταναστών, οι οποίοι ενδεχομένως κατάφεραν να διαφύγουν.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας όλα ξεκίνησαν την ώρα της διανομής του φαγητού, όταν ομάδες μεταναστών επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε στρώματα και οικίσκους, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους κατά έξι μήνες.
Η ΕΛΑΣ ανέφερε 10 τραυματίες αστυνομικούς από ρίψεις αντικειμένων, ενώ δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τραυματισμούς μεταναστών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου λάμψης.
Τα επεισόδια έληξαν έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ. Παράλληλα, στη γύρω περιοχή τη νύχτα στήθηκαν μπλόκα με τις ομάδες ΔΙΑΣ να ψάχνουν σε σπίτια και ταβέρνες για δραπέτες.
Η κατάσταση τελικά ομαλοποιήθηκε μετά τα μεσάνυχτα και βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των φθορών. 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για αποδράσεις από το κέντρο, όπου φιλοξενούνται περίπου 1.700 μετανάστες.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου