Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΣΟΚ! Από τη χώρα διώχνουν το ΣΔΟΕ οργισμένοι επιχειρηματίες !!!

forofigade

Έτοιμο να ξεχειλίσει είναι το ποτήρι της υπομονής των επιχειρηματιών της χώρας, αφού τον τελευταίο καιρό το ΣΔΟΕ δυναμώνει τους ελέγχους με αποτέλεσμα, οι περισσότεροι να μην μπορούν να τα πάρουν μαύρα και να ρεφάρουν τα χαμένα.

Το πρόβλημα το έχουν κυρίως οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που καιρό τώρα…δείχνουν την αντίδρασή τους στην αισχρή φορολογική πολιτική του κράτους που θέλει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις να συμβάλουν στην ανόρθωση της οικονομίας μέσω της φορολογίας, και θεωρούν πως ο μόνος που δικαιούται να πληρώνει το κράτος είναι ο έλληνας φορολογούμενος, και αυτό το δικαίωμα δεν πρόκειται να του το στερήσουν.

Τους τελευταίους μήνες, ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας έχουν προβάρει ακόμα και βραχιολάκια, διατρανώνοντας έτσι στο κράτος και τους συμπολίτες του, την άκαμπτη αποφασιστικότητά του. Επιχειρηματίες με χρέη από ένα έως και δεκάδες εκατομμύρια έχουν προτάξει τα στήθη τους σε αυτό τον αγώνα κατά της άδικης φορολογίας, που πίνει το αίμα των κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη κυρίως στον ηρωικό αγώνα των μεγάλων επιχειρήσεων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο φτάνουν λίγο κάτω από τα 60 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, μόνο μέχρι το τέλος του 2012, τα χρέη προς την εφορία αγγίζουν τα 58 δισ. ευρώ, και αν κρίνουμε από την εξέλιξη των υποθέσεων των Ελλήνων Κροίσων που δεν διστάζουν να περάσουν τα σίδερα της φυλακής, στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε καταφέρει να πιάσουμε τα 70 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της αντίδρασης του ελληνικού κεφαλαίου, κατά της αποτρόπαιης επίθεσης που δέχεται, οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες σκέφτονται να απελάσουν το ΣΔΟΕ από τη χώρα. Αφού η χώρα τους ανήκει, και αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μπορεί να τους ακουμπήσει, καλό θα ήταν να μας αδειάζουν τη γωνιά, όχι μόνο μέσω της διαθεσιμότητας, αλλά δια της απέλασης, αφού αν ανοίξουν τα στόματά τους, αλλά και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου