Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Έφυγε ο Γιώργος Περαντάκος...

Έφυγε ο Γιώργος Περαντάκος...Τι να πεις...Καθομασταν το καλοκαίρι πέρσι τέτοιο καιρό με 2-3 φίλους και τρωγοπίναμε σ'ένα ταβερνάκι στην Πετρούπολη. Ανησυχούσε αλλά έλεγε πως δεν ήξερε τι συμβαίνει. Οι εξετάσεις δεν έδειχναν ακόμη κάτι καθαρά. Ηταν καλά αλλά αδύνατος. Υστερα σε μια πρόβα στο σπίτι μιας φίλης πιανίστριας, Σεπτέμβρης πρέπει να ήταν ή αρχές Οκτώβρη, τα ξαναλέγαμε. Και μετά στη γιορτή για τα 94 χρόνια. Είχε τραγουδήσει το "γερο νέγρο Τζίμ". Έπειτα ήρθε ο χειμώνας και χαθήκαμε. Τον ξαναείδα την πρώτη βδομάδα της κινητοποίησης στην ΕΡΤ τη μέρα της βροχής. Ήταν μέσα στη μεγάλη αίθουσα στην είσοδο δίπλα, σε μια γωνιά μαζί με την Ερωφίλη. Αδύνατος πολύ και με ΄μαλλιά που είχαν αρχίσει να ασπρίζουν."Θα τραγουδήσεις;" ρωτούσαμε ο ένας τον άλλο."Σημασία έχει να είμαστε εδώ" μου είχε πεί. Είπαμε διάφορα άλλα, μα δε ρώτησα για την υγεία του. Κόλλησα...
Ειχα στενοχωρηθεί τότε. Φαινόταν πια καθαρά πως κάτι πολύ σοβαρό έτρεχε. Ρώτησα και μου το είπαν κάποιοι άλλοι φίλοι.
Κι ύστερα χθες το μεσημέρι το είδα στο 902...Πάγωσα πραγματικά. Ο Γιώργος; έφυγε; γίνεται;

Καλό ταξίδι φίλε. Δεν περίμενα ποτέ πως θα το έλεγα σε σένα...


«Έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής Γ. Περαντάκος

(Σάβ, 24/08/2013 - 12:00)


Ο Γ. Περαντάκος τραγουδάει στην εκδήλωση για τα 94χρονα του ΚΚΕ που διοργάνωσε η ΚΕ του Κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πέρυσι




Σε ηλικία 45 χρόνων «έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα, από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος. Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός. Ήταν τόσο νέος και είχε τόσα πολλά να δώσει. Πέρυσι ακριβώς αυτή τη μέρα παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ράνια. Αλλά ο καρκίνος είχε τρυπώσει στη ζωή του. Έδωσε γενναία τη μάχη του με την στήριξη των δικών του ανθρώπων, αλλά δεν άντεξε.

Ο Γιώργος ήταν ένας πολύ καλός τραγουδιστής, ένα υπέροχο παιδί, ένας άνθρωπος που δεν περιορίστηκε στο να δίνει μάχες για την προσωπική του ζωή, αλλά και μάχες για να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος. Πάντα δίπλα στο ΚΚΕ, σε πολιτικές μάχες, σε συγκεντρώσεις, πορείες, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του κόμματος, ήταν πάντα εκεί. Εντυπωσίαζε όσους τον γνώριζαν, με το χαμόγελο, την πραότητα και τη σεμνότητά του.

Ο Γιώργος Περαντάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Ήρθε στην Αθήνα για σπουδές και παράλληλα έκανε μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι και εμφανίστηκε σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε συναυλίες ανά την Ελλάδα. Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές όπως οι: Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Πέτρος Βαγιόπουλος, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Παντελής Θαλασσινός, Λάμπρος Καρελάς, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Γαϊτάνος, Αναστασία Μουτσάτσου, Σωτηρία Λεονάρδου, Μαριώ, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κατερίνα Κούκα, Λίτσα Διαμάντη κ.α. Τα τελευταία χρόνια ήταν το τρίτο μέλος του«Τριφώνου», μαζί με την Ερωφίλη και τον Δημήτρη Υφαντή.
Στη δισκογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1997 συμμετέχοντας στο δίσκο «Νερό κι αρμύρα», μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αναστασία Μουτσάτσου, ενώ συμμετείχε και στα άλμπουμ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», «Τα όνειρα δεν είναι υποσχέσεις», «Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα», «Παραμύθι για πουλιά».
«Το επόμενο πρωί» ήταν η πρώτη ουσιαστικά δισκογραφική απόπειρα με έξι δικά του τραγούδια καθώς επίσης και συνθέσεις των: Λάμπρου Καρελά, Βαγγέλη Κονταράτου, Δημήτρη Μαρινόπουλου, Γιάννη Βιλιώτη και Ηρακλή Κοντού σε στίχους των: Ιωάννας Μαυρέα, Τζένης Καναβού, Μίλτου Δημουλή, κ.ά.
Η κηδεία του θα γίνει, αύριο Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο χωριό του, την Καλαμωτή της Χίου.

Καλό σου ταξίδι, Γιώργο.


http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/08/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου