Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ


ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Μετά τη 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μεσυμβολικές καταλήψεις τοπικών γραφείων ανά την Ελλάδα,διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Στην Αττική oι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν,σήμερα Τετάρτη 7/8, αποκλεισμό(συμβολική κατάληψη) των κεντρικών γραφείων στον Άλιμο, ωστόσο οι υπηρεσίες του Οργανισμού λειτουργούν κανονικά.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μακράκης: «αντιδρούμε στην πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει στο πρόγραμμα της κινητικότητας 250 συναδέλφους μας».

Μάλιστα όπως είπε κατηγορηματικά ο κ. Μακράκης: «Δεν θα φύγει κανένας συνάδελφος από τον ΟΑΕΔ, δεν θα δοθεί κανένα όνομα για κινητικότητα».
Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε διαθεσιμότητα θα μπουν 25.000 εργαζόμενοι, οι μισοί μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Ήδη, έχουν μπει 4.200 εργαζόμενοι και άλλοι 3.000 θα είναι δημοτικοί αστυνομικοί. Οι υπόλοιποι θα προέλθουν από όλο το Δημόσιο, με τους 600 να προέρχονται από τους φορείς και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
Διευκρινίσεις έδωσε χτες το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το ποιοιυπάλληλοι εξαιρούνται της μοριοδότησης που θα οδηγήσει περίπου 9.800 εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια μεγάλος αριθμός από αυτούς θα οδηγηθεί στην απόλυση. Υπενθυμίζεται πως οι 9.800 δημόσιοι υπάλληλοι θα προστεθούν στους 4.200 υπαλλήλους που είναι ήδη σε διαθεσιμότητα προκειμένου να φτάσουν τους 12.500 εργαζόμενους που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.
Υπάλληλος που κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ είναι σε διαθεσιμότητα, υποβάλλει την παραίτησή του στον φορέα προέλευσης ενώ τονίζεται πως εκδίδεται διαπιστωτική πράξη κατάργησης του συνόλου των θέσεων της ειδικότητας που καταργείται και αναρτάται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των υπαλλήλων οι οποίοι εξαιρούνται.
Επίσης, τονίζεται πως υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ή υπάλληλος του οποίου ο ή η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ή υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον ΚΦΕ (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως ισχύει, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εξαιρείται της διαθεσιμότητας, εφόσον προσκομίσει στην υπηρεσία του πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ, ή για το πριν την 1/1/2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία θέσης σε διαθεσιμότητα, αν προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%.
Στην πολιτική αυτή της κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη διάλυση το κράτος, βάζοντας τις εντολές των δανειστών και τα χρέη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, οιεργαζόμενοι απαντούν και πρέπει να απαντήσουν με συντονισμένο και οργανωμένο αγώνα ανατροπής των κυβερνήσεων αυτών και των πολιτικών που ασκούν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου