Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Το 18ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Εκουαδόρ

Eftychia Stafyllidi
Eftychia Stafyllidi

«Το 18ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Εκουαδόρ

τις 26-27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής η πρώτη Διεθνής Προπαρασκευαστική Συνάντηση για το 18ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβρη στο Κίτο του Εκουαδόρ.



Στη συνάντηση παρευρέθηκαν περισσότερες από 35 οργανώσεις νεολαίας από ολόκληρο τον κόσμο, μέλη και συνεργάτες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, αλλά και περιφερειακές οργανώσεις όπως η Ομοσπονδία Φοιτητών Καραϊβικής και Λατινικής Αμερικής (OCLAE), η Αφρικανική Φοιτητική Ένωση (ASU) και η Παναφρικανική Ένωση Νεολαίας (PYU). Την ΚΝΕ στην 1η Διεθνή Προπαρασκευαστική Συνάντηση εκπροσώπησε ο σ. Λευτέρης Νικολάου, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η Διεθνής Προπαρασκευαστική Συνάντηση ενέκρινε το Κάλεσμα στη Νεολαία για το 18ο ΠΦΝΦ, με σύνθημα “Η Νεολαία ενωμένη ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, για έναν κόσμο ειρήνης, αλληλεγγύης και κοινωνικών μετασχηματισμών”, ενώ συζήτησε διεξοδικά θέματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία σε κάθε ήπειρο και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αναδείχθηκε συνολικά από τους παρευρισκομένους η ανάγκη το κάλεσμα να φτάσει σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην εργαζόμενη νεολαία, καθώς είναι το τμήμα της εργατικής τάξης που πλήττεται περισσότερο σήμερα από τα μέτρα που παίρνουν οι αστικές κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες.

Συζητήθηκαν επίσης οι βασικές γραμμές της θεματολογίας του επερχόμενου Παγκόσμιου Φεστιβάλ και σημειώθηκε ότι πρέπει να υπογραμμιστεί η επίδραση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή της νεολαίας. Ακόμη, σημειώθηκε η ανάγκη να αναδειχθεί το ενδεχόμενο πολεμικών συγκρούσεων, ακόμη και γενικευμένων, ως αποτέλεσμα τον αντιθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στη μεταξύ τους κούρσα ανταγωνισμών για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις αγορές.

Αναδείχθηκε επίσης και αποτυπώνεται στο κάλεσμα του 18ου ΠΦΝΦ ότι «ο αγώνας της νεολαίας σήμερα είναι πολύ στενότερα συνδεδεμένος με τον αγώνα των εργαζομένων και των λαών του κόσμου». Ότι για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας είναι ανάγκη «να ανατραπεί ο ιμπεριαλισμός και να οικοδομηθεί μία άλλη κοινωνία όπου ο πλούτος θα είναι ιδιοκτησία των λαών που τον παράγουν και η κοινωνία θα έχει στο επίκεντρο της λαϊκές ανάγκες».»
(Κεντρικό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας: «ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:
Το 18ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Εκουαδόρ», στην εφημερίδα «Οδηγητής», τχ.Απριλίου 2013, Αθήνα, σ.47)


https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/140459709a41396e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου