Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΩΣ ΤΗΝ 1/11/13

...ΓΙΑ 6000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΤΑ!
ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ!
Ένα βήμα από την έξοδο από το δημόσιο βρίσκονται συμβασιούχοι , οι οποίοι διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους μεπροσωρινές δικαστικές αποφάσεις.Αυτό συμβαίνει διότι τίθεται σε ισχύ εξαιρετικά αμφιλεγόμενη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με βάση την οποία πρέπει το συντομότερο να εκδοθούν οριστικές δικαστικές αποφάσεις.
Τα δικαστήρια υπό την πίεση της αυθαίρετης νομοθετικής ρύθμισης επιταχύνουν την εκδίκαση των υποθέσεων ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου η συγκυβέρνηση της φτωχοποίησης και των απολύσεων να έχει γνώση του ποιοι από αυτούς θα αποχωρήσουν οριστικά από το Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ!
Ο αριθμός των εργαζομένων με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις υπολογίζεται σε πάνω από 6000 ενώ 3500 εξ αυτών εργάζονται σε ΟΤΑ.
Αν και τα δικαστήρια κάτω από την δεδομένη πίεση εξέδιδαν πολύ μικρό αριθμό προσωρινών αποφάσεων που παρέτειναν την παραμονή των συμβασιούχων μέχρι να προκύψει οριστική απόφαση, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση θεσπίζονται φαστ-τρακ διαδικασίες μέσω των οποίων μικραίνει στο ελάχιστο ο χρόνος που μπορεί ένας συμβασιούχος να παρατείνει τον εργασιακό του βίο.
Οι σχετικές διατάξεις εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο-«τέρας» του Υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά τη συνήθη τακτική της συγκυβέρνησης.
Έτσι επιβάλλεται όλες οι υποθέσεις συμβασιούχων δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου και ΟΤΑ να έχουν εκδικαστεί έως την 1/11/2013,σε διαφορετική περίπτωση παύει να ισχύει η «δικαστική ομπρέλα».


ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ
Την έντονη κριτική έχουν δεχθεί οι αλλαγές που επιφέρει η εξαιρετικά αμφιλεγόμενη νομοθετική ρύθμιση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με κυρίαρχο επιχείρημα το ότι ο στόχος της συγκεκριμένης αντιλαϊκής και αντεργατικής ρύθμισης δεν είναι η χρηστή απονομή δικαιοσύνης αλλά ηαπομάκρυνση των συμβασιούχων με διαδικασίες εξπρές. Σοβαρές ενστάσεις συνταγματικότηταςέχουν διατυπώσει και αρκετοί συνταγματολόγοι. Το σκεπτικό των ενστάσεων είναι ότι δεν είναι δυνατόν επειδή δεδομένα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση των δικών , η κυβέρνηση ναπιέζει τα δικαστήρια, να θέτει ασφυκτικά χρονικά όρια και να εξαρτά από αυτά τη δικαστική προστασία των εργαζομένων.
ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ!
Ανάπηροι, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι εξαιρούνται από την επαίσχυντη νομοθετική ρύθμιση μόνο εάν έχουν ετήσιο εισόδημα πείνας μικρότερο από 12.000 ευρώ!
Υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον ΚΦΕ (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως ισχύει, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εξαιρείται της διαθεσιμότητας, εφόσον προσκομίσει στην υπηρεσία του πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ, ή για το πριν την 1.1.2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ τηςπρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος, ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
Σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία θέσης σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%.
Επίσης, από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι εκδίδεται διαπιστωτική πράξη κατάργησης του συνόλου των θέσεων της ειδικότητας που καταργείται και αναρτάται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των υπαλλήλων οι οποίοι εξαιρούνται.
Η παρούσα διαπιστωτική πράξη κοινοποιείται ηλεκτρονικά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (dipid@ydmed/gov.gr).
Επιπλέον, εκδίδονται ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνται και αναρτώνται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Τέλος, σημειώνεται ότι η δικαστική απόφαση που ορίζει τον δικαστικό συμπαραστάτη πρέπει να είναιτελεσίδικη για να εξαιρεθεί ο υπάλληλος από το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Υπάλληλος ο οποίος έχει διοριστεί ειδικός επίτροπος τέκνου δεν εξαιρείται.
Tετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου