Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

(Συριζαίικα): Αθλιότητα. Ο ΟΑΕΔ θα βγάζει "τεμπέληδες" εγγεγραμμένους ανέργους για να μην αυξάνεται στατιστικά η ανεργίαΣχόλιο Α.Α.: Δεν φτάνει που μόνο ένας στους δέκα παίρνουν επίδομα ανεργίας και τους άλλους 9 θα τους βγάλουν τεμπέληδες για να μην χαλάμε τα success story του Τσίπρα

Από Ποντίκι:    

"Αποδεικτικά" αναζήτησης εργασίας θα πρέπει να ζητεί ο ΟΑΕΔ, έτσι ώστε οι εγγεγραμμένοι άνεργοι να υπόκεινται "κυρώσεις", προβλέπει σχέδιο πρότασης για τον καθορισμό "μέτρων ελέγχου της ανεργίας", το οποίο έχει στα χέρια της η διοίκηση του Οργανισμού.
Έτσι, την ίδια ώρα που αυξήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου - Νοεμβρίου κατά 7,6% όσοι άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, η διοίκηση του οργανισμού εξετάζει ως έσχατο τρόπο μείωσης τους, τον δρόμο επιβολής κυρώσεων που φτάνει ακόμα και στη διαγραφή τους, χωρίς αυτοί να έχουν βρει δουλειά.

Πολλά είναι τα κριτήρια, τα οποία προβλέπει το εν λόγω σχέδιο, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να υποστούν "κύρωση" οι άνεργοι, οι οποίοι "αποδεδειγμένα" δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Εκείνο, όμως, που πραγματικά ξεχωρίζει με αρνητικό τρόπο, είναι "η μη επίδειξη στοιχείων ενεργού αναζήτησης εργασίας μετά τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, όποτε αυτά ζητηθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο εντός χρονικού διαστήματος 15 ημερών".

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει στα χέρια της η διοίκηση του ΟΑΕΔ, είναι "αποδεικτικά αιτήσεων για εργασία, αλληλογραφίας με εργοδότες, συμμετοχής σε διαγωνισμούς, συνεντεύξεων με εργοδότες, επικοινωνίας ή συνεργασίας με ιδιωτικούς ή δημοσίους φορείς απασχόλησης, δημοσίευσης αγγελιών αναζήτησης εργασίας ή ανταπόκρισης σε αγγελίες, καθώς και κάθε είδους έγγραφο, από το οποίο θα αποδεικνύονται οι προσπάθειες ενεργού αναζήτησης εξαρτημένη ή μη εργασία".

Στην ίδια πρόταση, αναφέρεται, μάλιστα, πως τα δικαιολογητικά αυτά "αποτελούν αποδεικτικά ενεργού αναζήτησης εργασίας, όταν έχουν εκδοθεί σε χρόνο που ανατρέχει το μέγιστο στους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης της υπηρεσίας".


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/12/blog-post_385.html#ixzz4U0xgC6MI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου