Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

"Μην εμπιστεύεσθε κανέναν τους"

 Γράφει ο mitsos175.

Όχι χερ Σόιμπλε! Ο Τσίπρας δεν θα τολμούσε ποτέ να βρίσει τ' αφεντικό. Απλά, όταν οι υπόλοιποι ακούμε για κάποιον "που έχει προβλήματα με την ψυχή του" ο νους μας πάει σε σένα και τους ομοίους σου.
Όσο για τη Γερμανία, εκείνοι που την έβριζαν περισσότερο ήταν οι τωρινοί της σύμμαχοι, οι Αμερικάνοι. Βλέπεις οι Σοβιετικοί δεν τα είχαν με το γερμανικό λαό αλλά το ναζισμό.

Θα σου αφιερώσω λοιπόν ένα video. Δυστυχώς είναι μόνο στα αγγλικά και αποτελεί αμερικανική προπαγάνδα αμέσως μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1945). Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Θα σας πω σε γενικές γραμμές πως έβλεπαν οι Αμερικάνοι τη Γερμανία, πριν βεβαίως δουν το νέο εχθρό την ΕΣΣΔ, και συμμαχήσουν με τα ναζιστικά κτήνη.
"Αυτή η εκπαιδευτική ταινία έγινε για δυνάμεις κατοχής του Στρατού των ΗΠΑ στη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξηγεί ότι ο γερμανικός λαός είχε διδαχθεί τα ναζιστικά ιδεώδη της φυλετικής ανωτερότητας και τη γερμανική κατάκτηση του κόσμου. Συμβουλεύει τους Αμερικανούς στρατιώτες να είναι καχύποπτοι και να παραμένουν σε απόσταση από τους γερμανούς".

Περνάει βέβαια κυριολεκτικά γενεές 14 τους γερμανούς. Υποστηρίζει με γλαφυρό τρόπο ότι αν και οι ναζί νικήθηκαν ο κίνδυνος δεν πέρασε. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο γερμανικός λαός (πράγμα αντίθετο φυσικά με τη θεωρία του Κομμουνισμού) είναι κακός, έχει μάθει να είναι μιλιταριστής. - Κι οι Αμερικάνοι πως το έπαθαν; Αυτή είναι δικιά μου απορία. Τέλος πάντων...

Ο Βίσμαρκ (ένας καβγατζής μεθύστακας) έκανε πολέμους για να ενώσει τη Γερμανία κάτω από την πρωσική μπότα και φυσικά το δικό του έλεγχο. Σλόγκαν του μιλιταριστή πανούργου "τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας δε θα κριθούν με ομιλίες και ψηφίσματα των πλειοψηφιών αλλά με σίδερο και αίμα". (Τι γλυκούλης κανίβαλος)!

Μετά οι Γερμανοί και η Ευρώπη ησύχασαν για λίγο. Κι ενώ έλεγε ο κόσμος "καλέ τι καλοί είναι οι γερμαναράδες, τι ευγενικοί, με τη μουσική, τις μπύρες, τα λουκάνικα" ένα καινούριο κάθαρμα βρέθηκε να εκπροσωπήσει τον γερμανικό επεκτατισμό: Ο Γουλιέλμος Β΄ της Γερμανίας, γνωστός και ως Κάιζερ, που είπε το γνωστό "η Γερμανία πάνω από όλα" ενώ ευθύνεται για την ανθρωποσφαγή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι οι "ευαίσθητοι" γερμανοί έσφαξαν τον κόσμο και σκότωσαν Αμερικάνους. (Το τελευταίο πείραξε τις ΗΠΑ, όχι όμως τα προηγούμενα, καθώς οι άλλοι δεν βγάζουν Πρόεδρο). Πάντως για τα γεγονότα έχουν δίκιο. Κι αφού τα έριξαν όλα στον Κάιζερ οι γερμανοί έγιναν ξανά "συμπαθητικοί", "πολιτισμένοι" κοκ. Μέχρι το γνωστό Αδόλφο Χίτλερ που ήταν κι αυτός με πολλά προβλήματα στην ψυχή του. Με σύνθημα "σήμερα η Γερμανία, αύριο ο κόσμος" ρήμαξε τον κόσμο και τελικά τη χώρα του.

Μετά κάνει μια ανασκόπηση πόσο "πολιτισμένα" φέρθηκαν οι ναζί γερμανοί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι σκηνές είναι σύντομες αλλά σκληρές, άλλωστε απευθύνεται σε ανθρώπους που τα είχαν βιώσει.
Ποιός θα είναι ο νέος Χίτλερ; Αναρωτιέται η ταινία; - Κύριε, κύριε! Να πω ένα όνομα; Μέρκελ! Με το Σόιμπλε στη θέση του Χίμλερ. Ή του Γκέμπελ - εκεί θα τα χαλάσουμε;
Κι εδώ λέει (και συμφωνώ) ότι οι ναζί μπορεί να έχασαν αλλά η ναζιστική νοοτροπία παραμένει και κρύβεται. Είναι ακόμα αρκετοί που μισούν τον κόσμο και λυπούνται όχι επειδή προκάλεσαν τον πόλεμο αλλά επειδή τον έχασαν! "Μην εμπιστεύεσθε κανέναν τους" μέχρι να αποδείξουν ότι διορθώθηκαν. Αμ δε! Οι ναζί είναι αδιόρθωτοι...


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_139.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου