Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγέλλουν χρήση βίας σε βάρος πολιτών κατά την επίσκεψη Τσίπρα

Καταγγέλλουν χρήση βίας σε βάρος πολιτών κατά την επίσκεψη Τσίπρα

Την υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές αρχές μετά από εντολή της Κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Άγιο Νικόλαο.


Όπως αναφέρουν, όλα όσα έγιναν στην πόλη του Αγίου Νικολάου, είναι πρωτόγνωρα και προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση του οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επισημαίνουν:

“To Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλει και να κάνει γνωστά όσα έγιναν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Άγιο Νικόλαο σε σύσκεψη φορέων στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ και την προσπάθεια παρεμπόδισης και ακύρωσης της διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.

Πιο συγκεκριμένα:

– Με εντολή της κυβέρνησης στην αστυνομία αποκλείστηκε πλήρως η διέλευση σε οχήματα και σε πεζούς σε όλο το μήκος του παραλιακού δρόμου Αγ. Νικολάου (όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ) σε μήκος ενός χιλιομέτρου, ενώ αποκλείστηκαν και οι παράπλευροι οδοί. Έτσι δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα πρόσβασης προς το χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η σύσκεψη. Οι υπόλοιποι δρόμοι του Αγ. Νικολάου μπλόκαραν τελείως και δεν υπήρχε πρακτικά η δυνατότητα να φτάσει κάποιος στο χώρο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

– Σε δύο μπλόκα που εγκατέστησε η αστυνομία στον παραλιακό δρόμο γινόταν face control και επιλεκτικά επιτρεπόταν η διέλευση σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή εκπροσώπους φορέων, ενώ απαγορευόταν η διέλευση σε άλλα πρόσωπα και σε άλλους εκπροσώπους φορέων. Η επιλογή και η υπόδειξη στην αστυνομία για το ποιοι θα περάσουν ή όχι γινόταν από στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη κλήθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του νομού στον ιδιωτικό τομέα (πρόεδρος εργατικού κέντρου Λασιθίου) αλλά δεν κλήθηκε ο εκπρόσωπος των δημοσίων υπαλλήλων του νομού (πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λασιθίου). Στα μπλόκα της αστυνομίας στον παραλιακό επιτράπηκε η διέλευση στον πρόεδρο των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και δεν επιτράπηκε στον πρόεδρο των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Με έκπληξη είδαμε να επιτρέπεται η διέλευση προς τη σύσκεψη φορέων σε συνταξιούχο υπάλληλο του Νοσοκομείου που δεν φέρει άλλη ιδιότητα πλην του κομματικού μέλους, και να μην επιτρέπεται στον πρόεδρο και στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

– Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η προσπάθεια των συγκεντρωμένων πολιτών και εκπροσώπων φορέων να περάσουν προς το χώρο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό αντιμετωπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές με υπερβολική χρήση βίας, με κλωτσιές, μπουνιές και κτυπήματα εις βάρος των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Θεωρούμε ότι όσα έγιναν σήμερα στον Άγιο Νικόλαο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα είναι πρωτόγνωρα και προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και των εργαζομένων. Οι πολίτες του τόπου και της χώρας μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους”.

Πηγή: cretapost.gr


http://www.zougla.gr/greece/article/katageloun-xrisi-vias-se-varos-politon-kata-tin-episkepsi-tsipra


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου