Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Χρηματιστήριο, ώρα 9πμ.: Εμποδίζουμε το «τζογάρισμα» των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ – Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Νερού

ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: Πούλμαν για την συμμετοχή στην κινητοποίηση (αναχώρηση 9 π.μ.)


Κυβέρνηση, δανειστές και διοίκηση ΕΥΔΑΠ – μέτοχοι, για δεύτερη φορά μέσα σε αυτό το μήνα, μετά την πρώτη αποτυχημένη τους προσπάθεια που εμποδίστηκε από εργαζομένους και ενεργούς πολίτες, αποφασίζουν σήμερα, στις 10πμ., να διαθέσουν και άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ στους μετόχους. Εκτός από τα 20 εκατ. που διατέθηκαν για τη συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής και τα αλλά 33 εκατ. που μοιράστηκαν ήδη ως μέρισμα 2016.

Δηλαδή, ένα σύνολο 93 εκατομμυρίων, σχεδόν όσο και η μισθοδοσία όλου του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ. Και αυτό, τη στιγμή που οι «ευαίσθητοι» διοικούντες της εταιρείας συζητούν επί ένα χρόνο, για κοινωνικό τιμολόγιο της τάξης των 50 ή 100 ή 150 χιλιάδων ευρώ και προχωρούν σε αδιάκριτες διακοπές υδροδότησης, περικοπές μισθών και επενδύσεων υπέρ του καταναλωτικού κοινού κτλ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χρηματιστήριο, ώρα 9πμ.
Σήμερα, λοιπόν, η υποτιθέμενη «αριστερή» διοίκηση στο «ναό του Καπιταλισμού» χαρίζει τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ. Εργαζόμενοι και κοινωνία θα είναι εκεί για να τους σταματήσουν και πάλι. Για το λόγο αυτό, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 9πμ., στο Χρηματιστήριο (λεωφ. Αθηνών 110), από Ομοσπονδίες, σωματεία και κοινωνικά κινήματα, προκειμένου να αποτραπεί και πάλι ο «τζόγος» των αποθεματικών, το ξεπούλημα του Νερού. Καλέσματα έχουν απευθύνει, μεταξύ άλλων, το ΜΕΤΑ, το ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΕΝΕΝ και πλήθος άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων (αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω).
Στάση εργασίας και πούλμαν από την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας, από 9πμ.-12μ., ενώ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων που θέλουν να συμμετέχουν στη 3ωρη στάση εργασίας θα διαθέσει πούλμαν από το κτήριο του Περισσού και από το κτήριο Λαοδικείας για τη μετάβαση και την επιστροφή τους από το χώρο διαμαρτυρίας (Χρηματιστήριο Αθηνών). Η ώρα αναχώρησης από τα κτήρια θα είναι 9πμ.
Οι εργαζόμενοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ η ταμειακή ρευστότητα της ΕΥΔΑΠ να διατεθεί:
  • σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού πλήρων δικαιωμάτων, ώστε να μειωθεί η ανεργία,
  • στη διάθεση απαραίτητων κονδυλίων για την διασφάλιση της πρόσβασης των οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά αδυνάμων στο πόσιμο νερό,
  • σε επενδύσεις στα δίκτυα και τις υποδομές και
  • σε βελτίωση των μισθολογικών εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων
και όχι να χαριστεί σε δημόσιο χρέος, ΤΑΙΠΕΔ, αμερικανό μεγαλομέτοχο Paulson, τράπεζες και ιδιώτες.

Σχετικές αναρτήσεις:
http://ergasianet.gr/2016/12/23/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%8E%CF%81%CE%B1-9%CF%80%CE%BC-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου