Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

(Εξαιρετικό)! Ιστορίες λυκανθρώπων

Γράφει ο mitsos175.

Είναι πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε για τους εκμεταλλευτές, τους άρπαγες ιμπεριαλιστές. Θα πούμε μερικά από όσα ακούστηκαν από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα τις δυο τελευταίες μέρες.

Η πρώτη ατάκα είναι ενός πρώην υφυπουργού των ΗΠΑ. Ενός γελοίου δηλαδή, που τα λόγια του δεν αξίζουν πλέον τίποτα, αφού είναι πρώην, αλλά που τα Ελληνικά ΜΜΕ έκαναν σημαία, γιατί όπως είπε χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή περισσότερα αντεργατικά μέτρα.



Ποιοι τα χρειάζονται; Μα οι τοκογλύφοι, για να πάρουν πιο πολλά λάφυρα! Και αυτό το ψέμα το αναπαρήγαγαν όλοι. Μια αλήθεια όμως που του ξέφυγε, την έκαναν γαργάρα: Ότι τα επόμενα χρόνια ο πληθυσμός της χώρας μας θα μειωθεί κατά 35%!
Αυτό είναι το πλέον τραγικό και σημαντικό. Και θα μειωθεί πράγματι εξ αιτίας της πολιτικής άγριας !λεηλασίας, που φτάνει τα όρια γενοκτονίας
. Τούτο βέβαια δεν ενδιαφέρει ούτε τους Αμερικάνους, ούτε τους Έλληνες υποτακτικούς τους.

Η δεύτερη φράση είναι σημερινή και δείχνει πως βλέπουν την Ελλάδα οι Γερμανοί. Την είπε ο ομοϊδεάτης και φίλος του Κούλη, Βαυαρικό σκουλήκι, Ζεεχόφερ.
Σα νεοφιλελέ δεξιός, δηλαδή κρυφός ναζί, έκανε χιούμορ. Καλύτερα -είπε- να κυβερνούσαν μόνιμα την Ελλάδα οι Βαυαροί.
Δεν θα πω τι έκαναν οι Βαυαροί στην Ελλάδα, τα ξέρουμε από το σχολείο. Όχι του Άδωνη, το κανονικό. Άλλο θα του πω:

Καλύτερα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να είχαν καταλάβει όλη τη Γερμανία οι Σοβιετικοί. Θα ήταν καλύτερα ακόμα και για τους Γερμανούς εργάτες, που τα αφεντικά τους εκμεταλλεύονται, αν και λιγότερο από τις αποικίες τους. Αν υπήρχε ακόμα η Ανατολική Γερμανία δεν θα είχαν καβαλήσει το καλάμι.
Φυσικά, αν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση, τα ναζιστικά ζόμπι, παντού στον κόσμο, θα κρύβονταν ακόμα στις τρύπες τους. Δεν αναρωτιέται κανείς γιατί όσο υπήρχε ο υπαρκτός σοσιαλισμός στην Ανατολική Ευρώπη, δεν υπήρχε ίχνος ναζί ούτε στη Δυτική; 
Κάποιοι ξεσάλωσαν και χρειάζονται επειγόντως μια γερή δόση Κομμουνιστικής Επανάστασης...

Το τελευταίο είναι αυτό που είπε το Διεθνές Νομισματικό Σφαγείο. Λίγο μεγαλύτερη φέτος η ανάπτυξη 2,4% από 1,8% που προβλέπονταν. Άντε! Το πιστεύω,αλλά το γιατί δεν μας το είπε. Γιατί δεν κόβονται οι συντάξεις προεκλογικά.

Έχουμε ξαναπεί ότι τα μόνα πραγματικά χρήματα με τα οποία γίνεται τζίρος στα μαγαζιά, κυρίως τα μικρομεσαία, είναι των συνταξιούχων, των εργατών, τωνυπαλλήλων. Οι πλούσιοι τα βγάζουν έξω, μαζί με όσα δίνουμε στους τοκογλύφους. Όσο μας κάνουν αφαίμαξη, τόσο αδυνατίζουμε, είναι λογικό. Κι αν καθυστερεί κάποιο μέτρο, παίρνουμε λιγάκι ανάσα, καθώς χαλαρώνει ελάχιστα η θηλιά. Τα μέτρα δεν είναι για να σωθούμε, είναι για να πάρουν οι άρπαγεςπερισσότερα. Αν θέλουμε πραγματικά να σωθούμε, πρέπει να σταματήσουμε να ταΐζουμε παράσιτα. 

Για τους μικρομεσαίους ειδικά, ας σκεφτούν τι θα γίνει, όταν κοπούν, μετά τις εκλογές, οι συντάξεις και οι μισθοί. Θα μειωθεί γενικά ο τζίρος των καταστημάτων τους, επομένως θα αυξηθούν μοιραία οι φόροι, για να μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει τα τοκογλυφικά επιτόκια. Αν μειωθεί παράλληλα η φορολογία στις πολυεθνικές, θα είναι ακόμα χειρότερα για τους μικρούς, αφού θα φορτωθούν και τα βάρη των μεγάλων.
Εδώ είμαστε, για να δούμε τι θα γίνει, και ποιος λέει αλήθεια. Η οικονομία είναι κανόνες. Κανόνες αριθμητικής. Όταν παίρνουν περισσότερα οι καπιταλιστές, τα παίρνουν από τους φτωχούς, δεν φυτρώνουν λεφτά στα δέντρα. Όταν μεγαλώνουν πολύ οι πολυεθνικές, χάνονται τα μικρομάγαζα, βάζουν λουκέτο. Η πίτα είναι συγκεκριμένη, αν τη φάει ένας, θα πεινάσουν οι υπόλοιποι.

Τα παραπάνω δείχνουν την νοοτροπία των λυκανθρώπων, των πολιτικών, των πλουσίων κανιβάλων.
Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, πάντοτε υπήρχε διαμάχη, αλλά τώρα μας εξοντώνουν μαζικά. Ας λάβουμε τα μέτρα μας κι ας παλέψουμε. Μην περιμένουμε οίκτο από αιμοβόρα αρπακτικά... 


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_99.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου