Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

{Περί αντικειμενικών φιλορώσων (παρότι το θέμα μας αφήνει σχεδόν αδιάφορους): Αυτό το παίζει η Ζούγκλα}! Η Ρωσική Εκκλησία καλεί το Πατριαρχείο να ζητήσει συγγνώμη για τη ζημιά στην Ορθοδοξία

Η Ρωσική Εκκλησία καλεί το Πατριαρχείο να ζητήσει συγγνώμη για τη ζημιά στην Ορθοδοξία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί την Κωνσταντινούπολη να ζητήσει συγγνώμη για τη ζημιά που έχει επιφέρει στην Ορθοδοξία στην Ουκρανία και ολόκληρο τον κόσμο, η απόφαση για εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική μη κανονική Εκκλησία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλου.


Στις 8 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να διακόψει πλήρως την Ευχαριστιακή Κοινωνία με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης μετά την απόφαση του τελευταίου να ξεκινήσει τις προετοιμασίες εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Αυτό το μονοπάτι μπορεί να εγκαταλειφθεί πολύ γρήγορα με διάλογο. Υπάρχει μόνο ένας παράγοντας - η συνειδητοποίηση από την Κωνσταντινούπολη της πλάνης των πράξεων και αποφάσεων του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και της Συνόδου του και να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις αυτές που έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική ζημιά στην παγκόσμια ορθοδοξία και στο μέλλον της ορθοδοξίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο Αλεξάντερ Βολκόφ, εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Πηγή: Sputnik 


http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-rosiki-eklisia-kali-to-patriarxio-na-zitisi-signomi-gia-ti-zimia-stin-or8odoksia-1635789

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου