Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

(Δόγμα Πολάκη); Χειροπέδες για τον Παπαντωνίου και τη σύζυγό του ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Χειροπέδες για τον Παπαντωνίου και τη σύζυγό του


Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Τη γραμμή της απόλυτης άρνησης του βαρύτατου κατηγορητηρίου ακολούθησαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Οι απολογίες τους που ξεπέρασαν, σε καθαρό χρόνο, το εικοσιτετράωρο, διήρκησαν δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου

Οι απολογίες τους που ξεπέρασαν, σε καθαρό χρόνο, το εικοσιτετράωρο, διήρκησαν δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου, όπου ο πρώην υπουργός προσπάθησε να απαντήσει σε βροχή ερωτήσεων, αλλά και να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο αριθμεί τις 650 σελίδες.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι η σύμβαση για την αναβάθμιση των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που υπεγράφη επί των ημερών του στο Εθνικής Άμυνας, ζημίωσε το Δημόσιο και υποστήριξε ότι αν η σύμβαση αυτή είχε ακυρωθεί, τότε θα είχε πληγεί το δημόσιο συμφέρον.


Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, που φέρεται συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του, αρνήθηκαν την αποδοχή παράνομων πληρωμών, τις οποίες το κατηγορητήριο συνδέει με τη υπογραφή της σύμβασης για τις φρεγάτες.

Η απολογία του πρώην υπουργού ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι μετά από 18 ώρες και αργά το απόγευμα μετά από πέντε ώρες ολοκλήρωσε την απολογία της και η Σταυρούλα Κουράκου.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, που φέρεται συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του, αρνήθηκαν την αποδοχή παράνομων πληρωμών, τις οποίες το κατηγορητήριο συνδέει με τη υπογραφή της σύμβασης για τις φρεγάτεςΟ Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι μετά από «πολύχρονες έρευνες για την οικονομική του κατάσταση δεν προέκυψε τραπεζική κίνηση, έμβασμα ή μαρτυρία που να συνηγορούν, ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα», ενώ αρνητική υπήρξε και η Σταυρούλα Κουράκου για την κατηγορία ότι ο σύζυγός της ήταν αποδέκτης παράνομων πληρωμών. 

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών η ειδική ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα, ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγγέλου και η αρμόδια εισαγγελέας αξιολόγησαν  το σύνολο της δικογραφίας και των απολογιών και αποφάνθηκαν ότι κρίνονται προσωρινά κρατούμενοι και οι δύο.

Η προσπάθεια και των δύο να πείσουν πως δεν έχουν καμία σχέση με ύποπτες διαδρομές χρηματικών ποσών μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς δεν απέδωσε καθώς τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι ανακριτές διαφθοράς κρίθηκαν επαρκή για να τους οδηγήσουν στη φυλακή.

Με κλούβα και χειροπέδες αποχώρησαν από τα δικαστήρια.





Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε πως «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλοιοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία» 

Οι δύο προφυλακιστέοι θα περάσουν τη νύχτα στο Μεταγωγών και το πρωί αναμένεται να οριστούν από τον εισαγγελέα οι φυλακές όπου θα κρατηθούν. 




 http://www.zougla.gr/politiki/article/xiropedes-gia-ton-papantoniou-ke-ti-sizigo-tou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου