Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Νεοναζιστικές «εργολαβίες» για λογαριασμό του εφοπλιστικού, του ναυπηγικού και του ρώσικου κεφαλαίου

Thumb_issue_743
Στην κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη, στις 25 Σεπτέμβρη του 2013, το στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Πουλικόγιαννης είχε αποκαλύψει, ανάμεσα στ’ άλλα, και τις σχέσεις της ηγεσίας της ΧΑ (Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη και Λαγού) με ομάδα μεγαλοεργολάβων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος. Ελεγε στην κατάθεσή του:


«Συγκεκριμένα, ανάμεσα στο διάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, Μάιο-Ιούνη 2012, γίναμε αποδέκτες πληροφοριών από διάφορες κατευθύνσεις, ότι ομάδα μεγαλοεργολάβων του χώρου (σ.σ. εννοεί τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος) έχει έρθει σε επαφή με την ηγεσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, δίνοντάς τους και οικονομική ενίσχυση για το κόμμα τους, με αντάλλαγμα να αναλάβει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την με κάθε τρόπο εκκαθάριση του λιμανιού από το ΠΑΜΕ».

Η αποκάλυψη αυτή του Σ. Πουλικόγιαννη επιβεβαιώνεται από δύο σημαντικά προγενέστερα γεγονότα:

Πρώτο, από την επίσκεψη των νεοναζιστών βουλευτών Λαγού, Μίχου και Παναγιώταρου στη Ζώνη του Περάματος, στις 8 Αυγούστου του 2013. Τότε προανήγγειλαν την εγκληματική επίθεση (απόπειρες ανθρωποκτονιών, μιλώντας με νομικούς όρους) σε βάρος μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Στην επίσκεψη αυτή, που έγινε κατακαλόκαιρο στη Ζώνη που ήταν έρημη, οι τρεις βουλευτές συνοδεύονταν από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της ΧΑ.

Δεύτερο, από τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου 50 περίπου χρυσαυγιτών, τη νύχτα της 12ης προς 13η Σεπτέμβρη του 2013, ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά οκτώ μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ από καθαρή τύχη δεν ολοκληρώθηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος των νεοναζιστών.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ομιλία των τριών χρυσαυγιτών βουλευτών στη Ζώνη, στις 8 Αυγούστου του 2013, όπως παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα των νεοναζιστών: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-sthrizei-tou-ellhnes-ergates-sthn-nez-peramatos-fwtoreportaz#ixzz5Uppz8tCQ

Κι εδώ, φωτογραφίες και το βίντεο από επίσκεψη αρκετών νεοναζιστών βουλευτών (ανάμεσά τους και ο Ν. Κούζηλος), πάλι στη Ζώνη, στις 10 Σεπτέμβρη του 2015: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-sthn-nauphgoepiskeuastikh-zwnh-peramatos-binteo-fwtoreportaz#ixzz4R3qd88cx

Εχουμε ήδη γράψει ότι στη δίκη των νεοναζιστών, στις συνεδριάσεις  της 17ης και 19ης Οκτώβρη, διαβάστηκαν επιλεγμένεςΕρωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και ομιλίες του Ν. Κούζηλου στην Βουλή. Ο Κούζηλος έχει καταθέσει 810 ερωτήσεις στη Βουλή. Τις διαβάσαμε όλες και διαπιστώσαμε ότι, εκτός από τις ερωτήσεις ρατσιστικού και αντιτουρκικού περιεχομένου, έκοψε  και τις ερωτήσεις που ήταν αβανταδόρικες υπέρ του εφοπλιστικού, ναυπηγικού και ρώσικου κεφαλαίου, καθώς και ερωτήσεις για το στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας μας με ελικόπτερα, αεροπλάνα , αντιτορπιλικά κ.ά.

Ο Κούζηλος, πέρα από τη ρατσιστική και εθνικιστική-αντιτουρκική δράση της ΧΑ στη Βουλή (την οποία, όπως και οι υπόλοιποι νεοναζιστές βουλευτές, προσπαθεί να κρύψει από το δικαστήριο, με τη λογοκρισία στο «κοινοβουλευτικό του έργο», είναι αυτός που ανέλαβε (με εντολή του φίρερ, φυσικά, και στο πλαίσιο της κατανομής αρμοδιοτήτων στους νεοναζιστές βουλευτές) να πιέζει τις κυβερνήσεις για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλιστικού, του ναυπηγικού και του ρώσικου κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, δε, έβαζε στο στόχαστρο το κινέζικο και το τούρκικο κεφάλαιο.

Χωρίς ίχνος αιχμής προς τον Σ. Πουλικόγιαννη, θα πούμε ότι η ΧΑ δεν ανέλαβε εργολαβικά μόνο την υπεράσπιση των συμφερόντων μεγαλοεργολάβων της Ζώνης του Περάματος, όπως σωστά επεσήμανε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, αλλά εξίσου εργολαβικά ανέλαβε και την υπεράσπιση συνολικά του εφοπλιστικού, του ναυπηγικού και του ρώσικου κεφαλαίου.
Είναι λοιπόν απολύτως λογικό, στο πλαίσιο τόσο σημαντικών «εργολαβιών», οι νεοναζιστές να μη διστάσουν να διαπράξουν οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, όπως έκαναν με τη δολοφονική επίθεση ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Πλούσια «εργολαβική» δράση

Στις 25 Γενάρη του 2013, ο Κούζηλος υποβάλλει Ερώτηση, με αριθμό πρωτοκόλλου 6338, στους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών με θέμα «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών». Αφού σημειώσει ότι «η ναυτιλία είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας, αλλά και γεωστρατηγικός άξονας πίεσης» και ότι «η μείωση των ναύλων ακολουθεί πτωτική πορεία, οι ναυπηγήσεις έχουν παγώσει λόγω έλλειψης ρευστού ή εγγυήσεων», ρωτά τους υπουργούς:

1)   Θα δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρίες;

2)    Με ποιον τρόπο προτίθενται να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρίες; Ειδικότερα, πρόκειται να ρυθμιστεί νομοθετικά το πλαίσιο που διέπει εν συνόλω τη ναυτιλία στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί ευνοϊκότερο το κλίμα για επιστροφή ελληνικών σημαιών και ναύλων στη χώρα μας;(οιεμφάσεις δικές μας).

Στις 5 Ιούνη του 2015, υποβάλλει Ερώτηση, με αριθμό πρωτοκόλλου 3269, με την οποία ζητά να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα εισιτήρια γιατί «οι ακτοπλοϊκές εταιρίες αντιμετωπίζουνσοβαρά οικονομικά προβλήματαλόγω συσσωρευμένων ζημιών από το 2009 οι οποίες ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ και δεν υπάρχει δυνατότητα  να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση αύξησης φόρων ή επιβολής άλλων υποχρεώσεων»(οιεμφάσεις δικές μας). Η υιοθέτηση των προκλητικών ισχυρισμών του εφοπλιστικού κεφαλαίου από τους νεοναζί είναι πλήρης και ανεπιφύλακτη. Ισως είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που οι εφοπλιστές βρήκαν έναν τόσο φανατικό και απροκάλυπτο υπερασπιστή των συμφερόντων τους. Γιατί τα παραδοσιακά αστικά κόμματα γενικά φυλάγονταν να βγουν έτσι απροκάλυπτα, δεδομένου ότι υπάρχει μια γενική αποστροφή του ελληνικού λαού για τους γκάνγκστερ της θάλασσας.

Από τις 7 Φλεβάρη του 2013 μέχρι τις 24 Μάη του 2018, ο Κούζηλος υπέβαλε πέντε Ερωτήσεις για τη νηολόγηση πλοίων  στην ελληνική σημαία. Η πρώτη (α.π. 6881) κατατέθηκε στις 7 Φλεβάρη του 2013, η δεύτερη (α.π. 747) στις 17 Μάη του 2013, η τρίτη (α.π. 4271) στις 17 Μάρτη του 2017, η τέταρτη (α.π. 8397) στις 31 Αυγούστου του 2017 και η πέμπτη (α.π. 6239) στις 24 Μάη του 2018. Στην πρώτη ερώτηση ο Κούζηλος επικαλείται την ύπαρξη «γραφειοκρατικών εμποδίων για την νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία»και ρωτάει τους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών «τι θα πράξουν προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, ώστε η διαδικασία νηολόγησης να είναι πιο ευέλικτη και λειτουργική». Στην πέμπτη ερώτηση ρωτάει τον υπουργό Ναυτιλίας «ποια είναι η πορεία του ελληνικού νηολογίου από το 1974 έως το 2017 και εάν θα ληφθούν μέτρα  προσέλευσης πλοίων  στο ελληνικό νηολόγιο».

Οι νεοναζιστές γνωρίζουν, φυσικά, ότι η ελληνική σημαία είναι σημαία ευκαιρίας και ότι η ελληνοποίηση των πλοίων σημαίνει και άλλα βάρη στον σκληρά εργαζόμενο και εκμεταλλευόμενο ελληνικό λαό, γιατί με την ελληνοποίηση οι εφοπλιστές απολαμβάνουν τον ελληνικό φορολογικό παράδεισο. Ζητούν από τον υπουργό Ναυτιλίας να δοθούν και άλλα κίνητρα στους εφοπλιστές για να υψώσουν την ελληνική σημαία στα βαπόρια τους, επειδή είναι ταγμένοι στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Από τον Ιούνη του 2014 μέχρι τις 13 Φλεβάρη του 2018, ο Κούζηλος υπέβαλε επτά Ερωτήσεις (2320/2014, 579/2015, 2346/2015, 3778/2016, 1591/2017, 2735/2018 και 3503/2018) για την ενίσχυση της κρουαζιέρας! Με την Ερώτηση 3778/2016, ζητάει ανοιχτά και χωρίς περιστροφές από τον υπουργό Ναυτιλίας να δεχτεί τα αιτήματα της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας. Αξίζει τον κόπο να παραθέσουμε σχεδόν ολόκληρη την Ερώτηση:

«Στην Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) που διεξήχθη τον Ιανουάριο, ο Πρόεδρος της Ενωσης περιέγραψε στην εισήγησή του τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες  και την μεγάλη υστέρηση τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και υπηρεσιών που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα. Επιπλέον, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη αδυναμία αποτελεσματικής  αντιμετώπισης των χρόνιων αυτών προβλημάτων…
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1)   Θα προβεί στην τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας  των λιμένων με σκοπό την θωράκιση της κρουαζιέρας, ενός κλάδου ιδιαίτερα σημαντικού για την εθνική οικονομία;

2)   Θα γίνει περιοδεία από την Περιφέρεια σε λιμάνια που θα υποδείξει η ΕΕΚΦΝ για την επιτόπια αποτύπωση και καταγραφή των προβλημάτων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη επίλυσή τους;»!

Μ’ αυτή την ερώτηση ο Κούζηλος, ως αρμόδιος… υπεργολάβος της νεοναζιστικής συμμορίας και του φίρερ της, ξεπερνά κάθε όριο, υπερασπιζόμενος τα αιτήματα των εφοπλιστών της κρουαζιέρας, να φτιάξει το κράτος έργα με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό στα λιμάνια, για να κάνουν αυτοί τις μπίζνες τους.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, γιατί η υπεράσπιση των νεοναζιστών βουλευτών αποφάσισε να «πνίξει» όλες τις Ερωτήσεις του Κούζηλου υπέρ των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οταν ζητούν περισσότερα κίνητρα στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για να υψώσει την ελληνική σημαία και σε άλλα πλοία, όταν ζητούν να γίνουν στα λιμάνια έργα που απαιτούν οι εφοπλιστές της κρουαζιέρας, ξεσκίζεται η μάσκα των «αγνών παιδιών του λαού», που παλεύουν «ενάντια στο κεφάλαιο». Οταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι η Ελλάδα αποτελεί φορολογικό παράδεισο για το εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι χρυσαυγίτες παρενέβαιναν φανατικά στη Βουλή για να δοθούν σ’ αυτό περισσότερα προνόμια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχουν κάθε λόγο να κρύψουν τις «πομπές» τους.

Εξίσου προκλητικός υπήρξε ο Κούζηλος και στις Ερωτήσεις που υπέβαλε για τη στήριξη του εμπορικού κόσμουτου Πειραιά. Ερωτήσεις υπέβαλε και για την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας. Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση της 26ης Οκτώβρη του 2016 (α.π. 741) με θέμα: «Αναγκαία καθίσταται η ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας»!
Στις 8 Φλεβάρη και στις 11 Φλεβάρη και στις 14 Μάρτη του 2013, ο Κούζηλος υπέβαλε Ερωτήσεις για την ανάπτυξη του λιμένα του Πειραιά και του εμπορικού κόσμου του Πειραιά. Και αυτές τις έκοψε ο Κούζηλος, γιατί χαλάνε την εικόνα της ΧΑ ως δήθεν αντιμνημονιακής δύναμης.

Ο Κούζηλος υπέβαλε την Ερώτηση με α.π. 741, με θέμα την «ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας», στις 26 Οκτώβρη του 2016, ένα μήνα μετά το «αναπτυξιακό φόρουμ» με θέμα «Βιομηχανία, Ναυπηγοεπισκευή και Ανάπτυξη», που έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά στις 28 Σεπτέμβρη του 2016. Στην Ερώτηση αυτή ο Κούζηλος υιοθετεί τις θέσεις που αναπτύχθηκαν στο «αναπτυξιακό φόρουμ» και ρωτάει τους υπουργούς Οικονομίας, Ναυτιλίας και Εργασίας:

«Πρώτον θα αναθεωρήσουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών ναυπήγησης, επισκευής και συντήρησης των πλοίων;
Δεύτερον ποια μέτρα θα λάβουν  για την αναβάθμιση  και εκσυγχρονισμό  της έκδοσης αδειών επισκευής πλοίων;
Τρίτον θα υποστηρίξουν τους έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού;».

Είναι φανερό ότι ο Κούζηλος ανέλαβε για λογαριασμό των νεοναζιστών της ΧΑ να υποβάλλει συνεχώς ερωτήσεις στη Βουλή και να καλεί τους υπουργούς και τις κυβερνήσεις -πρώτα των Σαμαροβενιζέλων, κατόπιν των Τσιπροκαμμένων- να πάρουν μέτρα προς όφελος του εφοπλιστικού κεφαλαίου και του κεφαλαίου της ναυπηγικής βιομηχανίας. Περιττεύει να σημειώσουμε ότι αυτές  οι υπηρεσίες δεν προσφέρονται με το αζημίωτο. Ούτε ο φίρερ είναι βλάκας ούτε ο Κούζηλος που εκτελεί πιστά τις εντολές του.

Και γέφυρες στο ρωσικό ιμπεριαλισμό

Το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο Κούζηλος με τις Ερωτήσεις του επιχειρεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Cosco(δηλαδή στον κινέζικο ιμπεριαλισμό). Για παράδειγμα, στις 22 Μάη του 2017, υπέβαλε Ερώτηση (α.π. 5748) με θέμα: «Η Coscoθέλει να αγοράσει τα Ναυπηγεία Νεώριου Σύρου». Με την Ερώτηση, από τη μια επεδίωκε να προβάλει εμπόδια στην αγορά του ναυπηγείου από την Coscoκαι από την άλλη ντύθηκε με την λεοντή του θεσμικού βάζοντας το ερώτημα: «Υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού»;

Στις 8 Μάη του 2015, ο Κούζηλος υπέβαλε Ερώτηση (α.π. 2409) με θέμα: «Σχετικά με την αναβάθμιση οπλισμού ρωσικής προελεύσεως». Ρωτούσε τον Καμμένο «τι προτίθεται να πράξει σε σχέση με την αναβάθμιση των υπαρχόντων αμυντικών συστημάτων ρωσικής προέλευσης που υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο».

Στις 19 Ιούλη του 2016,ο Κούζηλος υπέβαλε Ερώτηση (α.π. 7110) με θέμα: «Σχετικά με την συμπαραγωγή  ρωσικών φορητών όπλων στην Ελλάδα». Ρωτούσε τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας: «Υπάρχει όντως σχεδιασμός ώστε στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών  Συστημάτων στο Αίγιο να γίνει η συμπαραγωγή όπλων Kalashnikov;».

Στις 21 Σεπτέμβρη του 2016, ο Κούζηλος υπέβαλε Ερώτηση (α.π. 8452) με θέμα: «Σχετικά με την ρωσική πρόταση εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Στόλου». Υπέβαλε και άλλες ερωτήσεις με σκοπό την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων του ρώσικου ιμπεριαλισμού, στις οποίες θα αναφερθούμε με άλλη ευκαιρία.

Ο Κούζηλος κατέθετε αβέρτα Ερωτήσεις για εξοπλιστικά συστήματα: για την αναβάθμιση 85 ελληνικών αεροσκαφών F-16, για την υποστήριξη των Mirage, για την απόκτηση 70 ελικοπτέρων, για την αγορά γαλλικών φρεγατών κτλ. Κι αυτές οι Ερωτήσεις δεν υποβλήθηκαν μόνο μια φορά. Θα επανέλθουμε και σ’ αυτές, όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι και αυτές οι Ερωτήσεις λογοκρίθηκαν και δεν κατατέθηκαν στο δικαστήριο. Για την αγορά αυτών των πανάκριβων οπλικών συστημάτων απαιτούνται δισεκατομμύρια ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός και μάλιστα σε μια περίοδο που επί δέκα συνεχή χρόνια έχει υποστεί συρρίκνωση αμοιβών, συντάξεων και δικαιωμάτων.

Την επόμενη φορά θα αναφερθούμε και στην απολογία του Κούζηλου στην ανάκριση. Οχι μόνο αρνήθηκε τα πάντα, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι δε γνωρίζει τίποτα για τα πρόσωπα και τη δράση των νεοναζιστών της ΧΑ!
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018



http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/31656.%CE%9D%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%C2%AB%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου