Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Δημαγωγία και υποκρισία

LogoΠουλάκης εναντίον Πολάκη: «Ούτε σε ταβέρνα δε θα έλεγα αυτή τη φράση», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών (και παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) αναφερόμενος στην προτροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΚΕ του κόμματος: «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους στη φυλακή». Περισσότερο προσεκτική η Σία Αναγνωστοπούλου (ΧFM), χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση Πολάκη και μας είπε το αυτονόητο (και γι' αυτό αφόρητα τετριμμένο): «Η Δικαιοσύνη αποφασίζει ποιους και για πόσο θα στείλει φυλακή». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Νίκος Βούτσης, μίλησε (Θέμα FM) υπαινικτικά για τον «μπρουτάλ» σύντροφό του («Κάθε ένας ο οποίος μιλάει στο δημόσιο χώρο, και μάλιστα από θέση ευθύνης, λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά») και επανέλαβε το αυτονόητο (προκαλώντας την αναπόφευκτη βαρεμάρα): «Εμείς δεν πρόκειται κανέναν να πάμε στη φυλακή, αλλά ανοίγουμε τις υποθέσεις, τις κρατάμε ανοιχτές».


Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να… διεθνοποιήσει το ζήτημα. Ετσι, μαζί με τους συνεργάτες του επέλεξαν να γράψει η αρχηγάρα «τουίτ» στα αγγλικά! Μεταφράζουμε: «Ο αγαπημένος υπουργός του Τσίπρα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές μόνο αν η κυβέρνηση βάλει κάποιους από τους πολιτικούς της αντιπάλους στη φυλακή. Η ΝΔ δε θα εκφοβιστεί. Οι επόμενες εκλογές δε θα αφορούν μόνο την οικονομία. Αλλά θα αφορούν επίσης τον πυρήνα των αξιών μας». Διάβασαν το «τουίτ» του Κούλη η Μέρκελ, ο Μακρόν, ο Σάντσεθ (καλά, για τον Τραμπ δεν μιλάμε) και πλακώθηκαν στα τηλέφωνα: «μήπως, ρε παιδιά, κάνουμε λάθος που στηρίζουμε τον Τσίπρα;»…

Ο Πολάκης υποτίθεται πως το μάζεψε (μπορεί να του έκαναν και κάνα τηλεφώνημα από το Μαξίμου, «διευκρινίζοντας» ότι η κυβέρνηση «δεν φυλακίζει ούτε τιμωρεί, αλλά αποκαλύπτει και έχει αποκαλύψει ήδη ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ», χωρίς να παραλείψει να σημειώσει ότι μίλησε… καφενειακά: «Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτό που κουβεντιάζει όλη η ΕΛΛΑΔΑ στα καφενεία και στις παρέες της επικράτειας: να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ αυτοί που κατέκλεψαν και χρεοκόπησαν τη χώρα!!». Αρχισε και τη σχετική κλαψούρα: «Κι εμένα με απειλεί ο Αδωνις ότι θα με βάλει φυλακή»). Και να τα βίντεο με τους κοινοβουλευτικούς διαξιφισμούς του με τον Μπουμπούκο, ο οποίος του έλεγε ότι θα τον στείλει φυλακή! Καμιά σχέση βέβαια με τα όσα είχε πει ο ίδιος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (βγήκαν και τα ηχητικά -κάποιος… αγαπημένος σύντροφος τον έγραφε και φρόντισε να το σερβίρει σε αντιπολιτευόμενο συγκρότημα- και τα πράγματα έγιναν χειρότερα γι' αυτόν), όμως η ουσία είναι η επιχείρηση συμψηφισμού που επιχείρησε, βλέποντας ότι η «μαγκιά» μπορεί να είναι καλή για το συριζαϊκό ακροατήριο, βλάπτει όμως την εικόνα της κυβέρνησης στο λεγόμενο «μετριοπαθές κοινό».

Ο Πολάκης δημαγωγεί ασύστολα και η αντιπολίτευση υποκρίνεται εξίσου ασύστολα. Αυτό είναι το συμπέρασμα απ' όλη αυτή την ιστορία. Και αυτός ξέρει τι λέει και για ποιους το λέει (δύσκολα θα μπορούσαν να αναγκάσουν την αστική Δικαιοσύνη να στείλει κάποιον μεγαλόσχημο πολιτικό στη φυλακή, όμως η ψευτομαγκιά «πουλάει» σ' ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος) και αυτοί ξέρουν τι λέει, τι εννοεί και τι μπορεί να κάνει. Υποκρίνονται όμως τους αγανακτισμένους και τους… αηδιασμένους από το… σταλινισμό του Πολάκη και από το… καθεστώς που θέλει να εγκαθιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι μίλησαν ακόμα και για… αριστερή χούντα). Οταν δεν υπάρχει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί όλοι στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική, την πολιτική της υπερεκμετάλλευσης, της φορομπηξίας, της εφιαλτικής λιτότητας, της κινεζοποίησης και της φτωχοποίησης, πιάνονται από την παπάρα του κάθε Πολάκη.

Κι εκεί που το θέμα πήγαινε για το «ράφι», καθώς το είχαν ξεχειλώσει και δεν τέντωνε άλλο, τους προέκυψε ως μάννα εξ ουρανού ο Παπαγγελόπουλος. Ούτε παραγγελία να τον είχαν κάνει.  Ο δεξιός (δεξιότατος) Παπαγγελόπουλος θέλησε να υπερασπιστεί τον Πολάκη: «Μήπως έχει παρεξηγηθεί σε αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως δεν εκφράζει πρόθεση διώξεων αλλά την αγωνία του για απονομή Δικαιοσύνης με μπρουτάλ τρόπο;»! Θέλησε όμως και να χτυπήσει την αντιπολίτευση, η οποία «δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις», διότι είναι αυτή που προχώρησε σε «πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους» όταν κυβερνούσε.

Ολοι κατάλαβαν ότι αναφερόταν στη Χρυσή Αυγή. Και φυσικά, του επιτέθηκαν κατηγορώντας τον ότι «λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη» (Κ. Χατζηδάκης). Ο Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να αμυνθεί: «Εγώ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών που έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών». Η συζήτηση, βέβαια, ήταν για πολιτικές διώξεις (απ' αφορμή τον Πολάκη). Και η λέξη «πογκρόμ» έχει συγκεκριμένο και σαφέστατο περιεχόμενο. Ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος δεν άφησε καμιά αμφιβολία περί του ότι αναφερόταν στη ΧΑ, αφού στην απαντητική δήλωσή του έγραψε: «Η “άγνωστη“ φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία». Αναφερόταν στον Σαμαρά και στη γνωστή συνομιλία με δικαστικό, που κάποια στιγμή κυκλοφόρησε και που την έκαναν σημαία τους οι νεοναζιστές!

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι νεοναζιστές δικάζονται όχι λόγω των εγκλημάτων τους, αλλά επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε εναντίον τους πογκρόμ διώξεων!
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/31637.%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου