Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ο ναζιστής υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ν. Μίχος, προσπαθεί να τραμπουκίσει δικηγόρο και μάρτυρα στην δίκη της Χ.Α

Ο πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος -σήμερα έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Καρατζαφέρη- Νίκος Μίχος είναι ένα άτομο που πέρα από χρήστης ναρκωτικών, όπως κατηγορείται, ήταν από τα πιο δραστήρια μέλη της εγκληματικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου με χαρακτηριστική περίπτωση ότι ήταν αυτός που καθοδηγούσε και έδινε εντολές στο «τάγμα εφόδου» της Χ.Α στην επίθεση που έκανε στον κοινωνικό χώρο του «Συνεργείου».


Σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης των χρυσαυγιτών, ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ν. Μίχος, όταν ήρθε η σειρά να δικαστεί η υπόθεση της επίθεσης των χρυσαυγιτών στο "Συνεργείο" με τον ίδιο επικεφαλής, προσπάθησε να τραμπουκίσει τον δικηγόρο πολιτικής αγωγής Θ. Καμπαγιάννη.
Συνεπικουρούμενος από την κουστωδία που τον συνόδευε, στην οποία συμμετείχε και ο αστυνομικός φρουρός του, κινήθηκε απειλητικά κατά του δικηγόρου και ενός μάρτυρα της υπόθεσης "ξεστομίζοντας απειλές και εκφράσεις υποκόσμου".

Φυσικά η κίνηση του ναζιστή τραμπούκου δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και όπως αναφέρει η δήλωση του αγωνιστή δικηγόρου της πολιτικής αγωγής "αφού ο Μίχος άκουσε αυτά που έπρεπε και κατάλαβε ότι κανείς δεν τον φοβάται, έβαλε την ουρά στα σκέλια και αποχώρησε".

Η δήλωση του Θ. Καμπαγιάννη περιγράφει αναλυτικά το περιστατικό:

Σήμερα, 29/10/2018, ήταν προγραμματισμένη ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης του «Συνεργείου», που αφορά επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους υπόδικους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτές της Λαγό και Μίχο, σε κοινωνικό χώρο στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013.
Κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Δημήτριου Ζώτου για σύντομη αναβολή λόγω κωλύματος, που υποβλήθηκε στο δικαστήριο από τον υπογράφοντα δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη, το δικαστήριο αποπειράθηκε τη διακοπή της συνεδρίασης για την 13/11/2018, αλλά εξαιτίας κωλυμάτων δικηγόρων υπεράσπισης, ανέβαλε για την 11/1/2019.

Κατά την έξοδο του πολιτικώς ενάγοντος Παναγιώτη Δριμυλή και του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη, έξω από τη δικαστική αίθουσα και εντός του κτιρίου 8, ο κατηγορούμενος Μίχος με την κουστωδία τουκινήθηκε απειλητικά κατά του μάρτυρα και του δικηγόρου, ξεστομίζοντας απειλές και εκφράσεις υποκόσμου, προφανώς συναφείς με τις πολιτικές και κοινωνικές του συναναστροφές.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο αστυνομικός συνοδός του υπόδικου Μίχου, που συμμετείχε στον τραμπουκισμό, επικαλούμενος μάλιστα την αστυνομική του ιδιότητα.
Αφού ο Μίχος άκουσε αυτά που έπρεπε και κατάλαβε ότι κανείς δεν τον φοβάται, έβαλε την ουρά στα σκέλια και αποχώρησε.

Τα εγκληματικά στοιχεία του φασιστικού περιθωρίου δεν τρομοκρατούν κανέναν, και φυσικά δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν δικηγόρους και μάρτυρες μέσα στο χώρο των δικαστηρίων. Σύντομα θα καθίσουν στο εδώλιο. Και θα λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Αθήνα, 29/10/2018,

Θανάσης Καμπαγιάννης

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_602.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου