Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

(Υπογράφουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι)! Διώκουν τον ιχθυολόγο που κατήγγειλλε εταιρεία

...για χρήση χημικών ουσιών (φορμόλη) σε ιχθυοκαλλιέργειες
Το ποσό των 1.000.055 ευρώ ζητά εταιρία ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη από τον ιχθυολόγο που κατήγγειλε τη χρήση χημικών ουσιών, όπως τη χρήση φορμόλης σε ιχθυοκαλλιέργειες. Επιπλέον μηνύσεις έχει δεχθεί από υπαλλήλους της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτών των διώξεων,.. όπως καταγγέλουν οι δικηγόροι υπεράσπισής του, ασκήθηκε εναντίον του μήνυση για εξύβριση και απειλή από υπάλληλο της εταιρίας. 


Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση. 
Ωστόσο οι δικηγόροι του καταγγέλουν ότι δεν κλητεύθηκε σύννομα καθώς η κλήση παραδόθηκε σε παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των εγγράφων εξηγήσεων του, τη νέα του διεύθυνση. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηγουμενίτσας διότι τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής τιμωρούνται με ανώτατη ποινή μέχρι ένα έτος το καθένα. Ο κ. Λοβέρδος-Στελακάτος άσκησε έφεση χθες στις 26.10.2018 ζητώντας παράλληλα την χορήγηση αναστολής στην έφεσή του, όπως και συνέβη. 
«Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση» σημειώνουν οι δικηγόροι του σε ανακοίνωσή τους. 
Αναλυτικά η ανακοίνωσή των Δικηγόρων του ιχθυολόγου, Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου: 

Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος, ιχθυολόγος, κατήγγειλε τη χρήση χημικών ουσιών, όπως η χρήση φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ καθώς και άλλες πρακτικές της εν λόγω εταιρίας. Η απάντηση ήταν άμεση: Αγωγή της εταιρίας με την οποία ζητείται το ποσό του 1.000.0055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη καθώς και μηνύσεις από τους υπαλλήλους της εταιρίας.
Στα πλαίσια, λοιπόν, των διώξεων αυτών ασκήθηκε εναντίον του μήνυση από υπάλληλο της εταιρείας για εξύβριση και απειλή. Η απόφαση που εκδόθηκε τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση. Στην υπόθεση αυτή δεν κλητεύθηκε σύννομα, καθώς η κλήση παραδόθηκε στην παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε, τη νέα του διεύθυνση.
Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας είναι προδήλως εσφαλμένη διότι τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής τιμωρούνται με ανώτατη ποινή μέχρι ένα έτος το καθένα. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε σήμερα 26/10/2018 έφεση ζητώντας παράλληλα τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του όπως και συνέβη.
Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.
Ο αγώνας του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου δεν πρόκειται να ανακοπεί από τις στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του, γιατί δεν θα επιτρέψουμε η ανάδειξη των θεμάτων που έχουν σχέση με την υγεία, το φυσικό περιβάλλον και την ίδια μας τη ζωή να οδηγεί στην ακραία στοχοποίηση και εντέλει στην εξόντωση του ανθρώπου που είχε το θάρρος να σταθεί απέναντι στο πρόταγμα της αδηφάγου καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Οι δικηγόροι 
Άννυ Παπαρρούσου 
Χρύσα Πετσιμέρη
Υπογραφές υποστήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα του Χρήστου Στελακάτου συγκεντρώνονται εδώ: 
https://secure.avaaz.org/el/petition/ARIOS_PAGOS_OLOI_MAZI_ENANTIA_STOYS_ANOMOYS_NOMOYS/?ftoTqib&fbclid=IwAR0HBg2wIP2LzPg5v6BPf23O4gsXGf8LlbYYvUq-gEP-s3M9hiOgp7BvQq0

 



http://www.zoornalistas.com/2018/10/blog-post_879.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου