Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Οσα ξεχνάνε οι φιλελέδες, με αφορμή την επίθεση του "Ρουβίκωνα" στην Καναδική πρεσβεία.

Αρχικά ας μην ξεχνάμε ότι η σχέση της Eldorado Gold με πολιτικούς παράγοντες, δημοσιογραφικά συγκροτήματα και δημοσιογράφους έχει παρελθόν (Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση).

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την σχέση της σημερινής συγκυβέρνησης που επιλέγει να βιάζεται ηφύση της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται η πολυεθνική,τα δάση να καταστρέφονται και τα νερά να δηλητηριάζονται, (αναλυτικά εδώ), για να θησαυρίζουν οι μέτοχοι της Eldorado και ο Μπόμπολας.



Την ίδια στιγμή «ουρλιάζουν οι “έγκριτοι” αναλυτές στα τηλεοπτικά πάνελ, ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και έσοδα. Χωρίς να έχει σημασία αν “επένδυση” σημαίνει ξεπούλημα κοινών αγαθών, καταστροφή ζωτικών πόρων και στυγνή εκμετάλλευση. Χωρίς να έχει σημασία αν τα “έσοδα”, μέσω offshore και φορολογικών παραδείσων, καταλήγουν στις τσέπες μεγαλοστελεχών και μετόχων», όπως τόνιζαν οι κάτοικοι που αγωνίζονται να μην ολοκληρωθεί η καταστροφή στην περιοχή τους.

Κάθε λαϊκή κινητοποίηση του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης, έβρισκε και βρίσκει απέναντι του τα ΜΑΤ που σε συνεργασία με τους τραμπούκουςτης εταιρείας "δέρνουν ανελέητα" τους διαδηλωτές "πνίγοντας" τους ταυτόχρονα με χημικά, βιαιοπραγώντας σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, να αναρωτηθεί δημόσια: "Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold;".

Η διαπίστωση ενός κατοίκου που δέχτηκε στο πετσί του όλη αυτή την μπατσάδικη κτηνωδία ότι: «Αυτή δεν είναι αστυνομία αυτή είναι αλητεία Στο υπουργείο πρέπει να αλλάξουν την πινακίδα και αντί να γράφουν προστασία του πολίτη να γράψουν προστασία του αλήτη, της Eldorado και του Μπόμπολα», όπως ακούμε σ' αυτό το βίντεο, είναι χαρακτηριστική για την στάση των δυνάμεων καταστολής.

Είναι σκόπιμο εδώ να κάνουμε μια υπενθύμιση για τις σχέσεις της Eldorado Gold με το πολιτικό προσωπικό της χώρας.  

Ο νεοδημοκράτης πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, ο οποίος υπήρξε αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις "επενδύσεις" χρυσού στη χώρα, ήταν «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». 
Κι αυτό γιατί υπήρξε στο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity, της εταιρείας που εξασφάλισε -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Έβρο.  
"Λεπτομέρεια". Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, σε λίγο καιρό ο Μηταράκης εμφανίζεται να αγόρασε στο Λονδίνο ακίνητο αξίας 1.319.023,92 ευρώ.


Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η πολιτική που άσκησε για σχεδόν οχτώ χρόνια και ο Πασόκος πρώην υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας.


Απ' την παραπάνω "λογική" των αστών πολιτικών, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο Γ. Σταθάκης που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο τυπικός εκφραστής της ταξικής πολιτικής που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και να συντελέσει στο οικολογικό και όχι μόνο, έγκλημα της Eldorado Gold.



Αφού, λοιπόν, σας προτείνουμε να διαβάσετε την ανάρτησή μας που έχει τίτλο "Η χώρα ξεπουλά αντί πινακίου φακής τους θησαυρούς της ελληνικής γης" και ταυτόχρονα να ανακαλέσετε στην μνήμη σας αστυνομικοδικαστικά "κατορθώματα" σε βάρος αγωνιζομένων κατοίκων της περιοχής, ερχόμαστε στην σημερινή ενέργεια του "Ρουβίκωνα".

Μέλη της αναρχικής ομάδας σήμερα το πρωί έκαναν μια συμβολική παρέμβαση στην πρεσβεία του Καναδά, σπάζοντας μια τζαμαρία και πετώντας μπογιές, με αφορμή την στήριξη που παρέχει το Καναδικό κράτος στο έγκλημα που συντελείται με θύμα το περιβάλλον και τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής.

Περισσότερα διαβάστε στο σχετικό κείμενο της συλλογικότητας που αναρτήθηκε στο indymedia. Για τους φιλελέδες φυσικά αυτό ήταν βία που πρέπει νακαταδικαστεί, ενώ τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή έχουν σχέση με την "ανάπτυξη" και την "προσέλκυση επενδύσεων".

Αντί για δική μας σχολιασμό μια τοποθέτηση χρήστη του twitter που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους:


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_81.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου