Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

(Πρέπει να το διαβάσει κάθε κάτοικος της Αττικής, κάθε Έλληνας πολίτης! Η εργατικότητα και το ενδιαφέρον της αρμοδίου έσωσαν τα παιδιά στο Μάτι και αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες των άλλων αρμοδίων! Παρά την επιχείρηση παραπληροφόρησης οι Πυροσβέστες όπου εισακούστηκαν έσωσαν ζωές)! Χριστίνα Βασιλείου:Πως σώθηκαν οι Παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων στη φωτιά στο Μάτι


Πάντα πίσω από μια επιτυχία βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος με συνέπεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάνει τη δουλειά του,την κάνει καλά συντονίζοντας σε μία έκτακτη κατάσταση το ανθρώπινο δυναμικό που επιβλέπει και φέρνει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.Στη φωτιά λοιπόν στο Μάτι οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο έγκαιρα εκκενώθηκαν και σώθηκαν τόσο τα παιδιά όσο και η υλικοτεχνική υποδομή.Αναζητήσαμε και βρήκαμε τη γυναίκα η οποία εκείνη την ημέρα διαχειρίστικε την κατάσταση με τα γνωστά θετικά της αποτελέσματα.Είναι η κυρία Χριστίνα Βασιλείου ,Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων ,υπεύθυνη για τις παιδικές κατασκηνώσεις .


Της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα.Πως σώθηκαν   οι Παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων;    Τα όσα λέει είναι ενδιαφέροντα αλλά και αποκαλυπτικά.

Επίσης θα πρέπει να την ευχαριστήσουμε γιατί δέχθηκε να μας μιλήσει και να φωτίσει άγνωστες πτυχές των ημερών αυτών  μέσα από το airetos.gr.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση της Κυρίας Βασιλείου

Τρείς μήνες σχεδόν, μετά την αποφράδα εκείνη ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, πρέπει πια, ψύχραιμα και σοβαρά, να δώσουμε τις απαραίτητες και σαφείς απαντήσεις σε πράγματα που αιωρούνται.

Η αλήθεια είναι, ότι ήταν μια δύσκολη μέρα…μια μέρα που έπρεπε όλοι να πορευτούμε με αίσθημα ευθύνης, ομαδικότητας και σωστού συντονισμού, προκειμένου να μην ρισκάρουμε καμία ανθρώπινη ζωή, από τις 1000 περίπου που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις μας. Δεν ήταν μόνο υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε τις 621 ζωές των φιλοξενούμενων μικρών κατασκηνωτών μας αλλά και των περίπου 300 εργαζομένων των Παιδικών Εξοχών.

Και το καταφέραμε!

Δεν καταφέραμε απλώς να μην θρηνήσουμε κανένα θύμα, καταφέραμε να εφαρμόσουμε με την καθοδήγησή μου, κατά γράμμα το επιχειρησιακό σχέδιο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» και να σώσουμε και τις εγκαταστάσεις μας, διατηρώντας τες «ζωντανές» και καταπράσινες, μια πραγματική όαση στο μαύρο, που επικρατεί δίπλα μας.

Όλα τα αναγκαία μέτρα, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του χώρου αλλά και του συντονισμού – ετοιμότητας, είχαν ληφθεί μέρες ίσως και μήνες πριν, το μόνο που έμενε εκείνο το απόγευμα, ήταν μια λέξη…μια λέξη που μου δόθηκε, εκείνο το απόγευμα ύστερα από την επιμονή μου να μιλήσω μαζί του. 
- «κα Βασιλείου, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη – ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ»…η λέξη που ακούστηκε στο ακουστικό… του Επιπυραγού Ανατολικής Αττικής στον οποίο τηλεφώνησα για να μου δώσει την εκτίμηση του για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η συγκέντρωση των παιδιών, στελεχών και προσωπικού στο γήπεδο ποδοσφαίρου, και από κει στη θάλασσα καθώς και η ειδοποίηση μέσων (πούλμαν) για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών προς το κέντρο υποδοχής, στην Τεχνόπολη και από εκεί στα σπίτια τους, για τα δεδομένα της όλης κατάστασης, ήταν πιο έγκαιρη και με απόλυτη συνέπεια από όλους μας.

Ταυτόχρονα, μετά την ενημέρωση που έλαβα από υπάλληλό μας.. ότι αν προσπαθήσουμε και δεν εγκαταλείψουμε όλοι την κατασκήνωση γιατί η φωτιά «χτυπιέται», ζήτησα την εθελοντική συνδρομή του προσωπικού, προκειμένου να τολμήσουμε αυτό που γύρω μας φαινόταν μακρινό… Είκοσι άτομα τόλμησαν και έδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη…ρισκάροντας…και με περίσσιο ζήλο τον καλύτερό τους εαυτό. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.. τολμήσαμε και σώσαμε τις Παιδικές Εξοχές και όλη την περιοχή του Αγ. Ανδρέα.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω, πως πιστεύω ακράδαντα, ότι με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης, έπραξα το καθήκον μου ως εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη αυτού του χώρου, που μου εμπιστεύτηκαν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την βοήθεια βέβαια των συνεργατών μου και του εποχικού και μόνιμου προσωπικού, τους οποίους και τους ευχαριστώ.

Με Εκτίμηση 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος
Υπεύθυνη Παιδικών Εξοχών του
Δήμου Αθηναίων, στον Αγ. Ανδρέα Αττικής


https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=jm#inbox/FMfcgxvzKtcHTwzcFPqMhJPcLQxVwFTl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου