Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Νέα απάνθρωπη συμπεριφορά ανθρωποφυλάκων σε κρατούμενο, με γιατρούς παρόντες να μην αντιδρούν

 «Οι δεσμοφύλακες ανήκουν στην κάστα ανθρώπων που πιστεύουν ότι μπορούν να σε συνετίσουν ταπεινώνοντάς σε. Πρόκειται για ανθρώπους ανίκανους να καταλάβουν ότι αυτή η πρακτική θα φέρει ακριβώς το αντίθετα αποτελέσματα: την εξέγερση από τα "σκυλιά". Ετσι μας αποκαλούν: "Σκυλιά" !!!

... 0 κυριότερος πόλεμός τους είναι να μοιράζουν ναρκωτικά με τη σέσουλα. Σε όλες φυλακές υπάρχει ένα "χρηματοκιβώτιο ναρκωτικών" από κατασχέσεις, τα οποία ανοίγουν κυρίως σε περιπτώσεις διαμαρτυρίας για να καταστείλουν τη δράση των κρατουμένων. Ενας μαστουρωμένος, βλέπεις, δεν θα διαμαρτυρηθεί και δεν θα εξεγερθεί ποτέ. Θα πάρει τη δόση του, θα κάτσει στο κρεβάτι του και η φυλακή θα λειτουργήσει μια χαρά.
Τώρα που μιλάμε οι φυλακές γεμίζουν ναρκωτικά, συχνά με την ανοχή των υπευθύνων. Κανείς όμως δεν νοιάζεται γι' αυτά».

Με τις παραπάνω λέξεις περιέγραφε πριν κάποια χρόνια την συμπεριφορά ορισμένων ανθρωποφυλάκων ο κρατούμενος τότε Βαγγέλης Πάλλης. Και αυτή είναι μια κατάσταση που διαιωνίζεται και ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει, άσχετα από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις που ακούμε κατά καιρούς, από κυβερνητικούς "αρμοδίους".

Εδώ να συμπληρώσουμε όμως, ότι αυτή την κτηνωδία την υφίστανται μόνο οι φτωχοί κρατουμένους, γιατί αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα -να μην μιλήσουμε τώρα για την αντιμετώπιση που έχουν απ την αστική δικαιοσύνη- απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις στις "διακοπές" που κάνουν, όταν βρεθούν προσωρινά φυλακισμένοι αντιμετωπίζοντας δικαστικές περιπέτειες.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μας εντυπωσιάζει στο παραμικρό η καταγγελία που κάνει σήμερα η Ηλέκτρα Κούτρα -μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook- για την απάνθρωπη συμπεριφορά που έδειξαν κάποιοι ανθρωποφύλακες απέναντι σε έναν άρρωστο κρατούμενο. Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι υπήρξαν γιατροί και νοσοκόμοι που ήταν παρόντες στο περιστατικό και δεν αντέδρασαν, ανεχόμενοι μπροστά στα μάτια τους να βασανίζεται ο συνάνθρωπός τους .

Μας γράφει η γνωστή δικηγόρος:

Νέα καταγγελία για μεταφορά κρατουμένου, δεμένου χειροπόδαρα (χειροπέδες στα χέρια και ραπ στα πόδια) καθ' όλη την παραμονή του στο (ειδικό για κρατούμενους, με κάγκελα στο παράθυρο) δωμάτιο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. 
Οι χειροπέδες δεν αφαιρέθηκαν ούτε όταν έκανε ακτινογραφία, απλώς του ζήτησαν να σηκώσει τα χέρια ψηλά για να βρίσκονται "εκτός πεδίου". Στο μηχάνημα πήγε πηδώντας με μικρά πηδηματάκια, γιατί ήταν δεμένος. Στη μεταγωγή, του ζήτησαν επίσης να πηδήξει για να εισέλθει στο όχημα, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω με τα μούτρα. 

Δυστυχώς, επίορκοι υπάλληλοι παραβιάζουν τα θεμελιωδέστερα δικαιώματα των ανθρώπων / κρατουμένων -και "δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό".


https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_35.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου