Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

(Έχει αρχίσει ο πόλεμος αποκαθήλωσης του φιλοαμερικανού Κοτζιά! Η Ζούγκλα με τις "σχέσεις" της δεν χάνουν ευκαιρία! Η τρίτη αντι-Κοτζιά αννάρτηση μέσα σε ένα 24ωρο! Θα δούμε πολλά μέχρι το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα)! Εθνικής διάστασης απρέπεια κατά συρροή του Νίκου Κοτζιά

Εθνικής διάστασης απρέπεια κατά συρροή του Νίκου Κοτζιά

Οι δημόσιες καταγγελίες και η ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Υπουργού Γιώργου Σούρλα δεν έπιασαν τόπο. Ήταν στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού όταν επιτέλους η Ελλάδα κατάφερε μετά από 78 χρόνια να προβεί στην επίσημη ταφή των λειψάνων των νεκρών στο Αλβανικό Μέτωπο 1940-1941.


Αθήνα και Τίρανα είχαν φθάσει σε μία συμφωνία η οποία αναμενόταν με αγωνία από τα παιδιά και τους συγγενείς των πεσόντων για την πατρίδα. Τότε, το καλοκαίρι του 2018 ενταφιάστηκαν 100 σωροί Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν πρόχειρα ταφεί σε διάφορα σημεία του μετώπου. Με επιστολή του ο Γιώργος Σούρλας είχε καταγγείλει πως το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα είχαν, για άγνωστους λόγους, εξαιρέσει τα παιδιά και τους συγγενείς των νεκρών από την τελετή της ταφής στο κοιμητήριο της Κλεισούρας. Θα μπορούσε κανείς να αποδώσει την εξαίρεση στη γνωστή αμετροέπεια, αδιαφορία και συλλογική άγνοια η οποία διακατέχει την ελληνική γραφειοκρατία διαχρονικά.

Όμως το δις εξαμαρτείν προδίδει ενσυνείδητη συμπεριφορά. Μετά από αρκετούς μήνες οι ελληνικές αρχές στις 12 Οκτωβρίου προχώρησαν αιφνιδιαστικά στον ενταφιασμό των λειψάνων 573 πεσόντων στις μάχες κατά το Έπος της Αλβανίας. Μόλις 16 ημέρες πριν την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.



Για δεύτερη φορά το Υπουργείο Εξωτερικών, η Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα, ο ίδιος ο Υπουργός Νίκος Κοτζιάς, η στρατιωτική ηγεσία του τόπου, η Πολιτεία στο σύνολό της αγνόησε τα παιδιά και τους συγγενείς των νεκρών. Τους κράτησαν μακριά από αυτόν τον ύστατο χαιρετισμό.

Οι νεκροί στρατιώτες του πολέμου δεν ανήκουν ούτε σε Υπουργούς ούτε σε Κυβερνήσεις ούτε σε γραφειοκρατίες κ. Κοτζιά. Ανήκουν στην Ιστορία αυτού του τόπου. Πρωτίστως όμως οι νεκροί αυτοί και τα λείψανά τους ανήκουν στις οικογένειες που τους στερήθηκαν και τους έστειλαν να προστατέψουν τα πάτρια εδάφη. Δεν υπάρχει πολιτικό χρώμα, δεν υπάρχουν ταξικές διαφορές, δεν υπάρχουν προσωποποιημένες συμπεριφορές. Υπάρχουν στρατιώτες που πολεμούν για όλους τους υπόλοιπους.



Είναι η δεύτερη φορά κ. Υπουργέ που αγνοείτε το δικαίωμα των παιδιών και των συγγενών των νεκρών πολεμιστών του ’40 να παρίστανται στην τελετή ομαδικής ταφής. Πρόκειται για ιστορική απρέπεια της Πολιτείας που εσείς ως Υπουργός εκπροσωπείτε. Αναμένουμε εξηγήσεις αν υπάρχουν τις οποίες οφείλετε πρωτίστως σε όλους αυτούς που ανέμεναν δεκαετίες να τιμήσουν τους νεκρούς τους.

Διαβάστε την επιστολή του Γιώργου Σούρλα:



Φωτογραφίες από Epiruspost


http://www.zougla.gr/politiki/article/e8nikis-diastasis-aprepia-kata-siroi-tou-nikou-kotzia-1632334

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου