Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΕΡΤ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ EBU!




ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ  EBU




ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ!
Με απαράδεκτη, μεροληπτική και αιφνιδιαστική απόφαση η EBU, υποκύπτοντας στις κυβερνητικές πιέσεις,ανακοίνωσε ότιθα διακόψει το σήμα της ΕΡΤ από Τετάρτη 21 Αυγούστου , με διάτρητο άλλοθι την έναρξη των δελτίων - μαιμού ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.
Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός εξέδωσε σχετικά την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η EBU θα διακόψει την ροή της μετάδοσης της πρώην υπηρεσίας Ελληνικής δημόσιας τηλεόρασηςμέσω των δορυφορικών της δυνατοτήτων και του ιστοτόπου της την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9 πμ.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την είδηση πως η προσωρινή διάδοχος της ΕΡΤ, η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα την εκπομπή ειδησεογραφικών εκπομπών.
Από τις 12 Ιουνίου όταν η Ελληνική κυβέρνηση, διέκοψε αιφνιδιαστικά την λειτουργία της ΕΡΤ η EBU έχει μεταδώσει 8,5 εκατομμύρια ζωντανές ροές εκπομπών, συνολικά 4,4 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης σε 2,5 εκατομμύρια διακριτούς χρήστες και δεν έπαψε να καλεί για την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιων ΜΜΕ στην Ελλάδα, που είναι κρίσιμες για τον πολιτισμό, την δημοκρατία και την ίδια την κοινωνία.
Η ηγεσία της EBU έχει επίσης στείλει επιστολή στην Ελληνική κυβέρνηση προσφέροντας την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της ώστε να βοηθήσει τον σχεδιαζόμενο διάδοχο της ΕΡΤ, γνωστό ως Νέο Ελληνικό Ραδιώφωνο, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) να πραγματώσει τις δυνατότητές της για ανεξαρτησία και χρηστή διοίκηση...
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η EBU ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ προσκαλούν όλους τους πολίτες να συνυπογράψουν ώστε να μην σταματήσει η διακοπή μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τους δορυφόρους της EBU, ώστε η ΕΡΤ να μπορέσει να μείνει ζωντανή και να συνεχίσει να προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρσίες της.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σήμερα 19/8/2013, στις 8.30 μ.μ.  με το που πληροφορηθήκαμε από το επίσημο siteτης ΕBU, ότι επίκειται η διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ERTαπό  τους δορυφόρους της EBU, προχωρήσαμε στη συλλογή υπογραφών μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου www.avaaz.org με το παρακάτω κείμενο σε  αγγλικά και ελληνικά. Παρακαλούμε να συνυπογράψετε και να κοινοποιήσετε την πρωτοβουλία μας αυτή.

Εργαζόμενες/οι και αλληλέγγυοι/ες  στην ΕΡΤ
Εμείς, ως  υπεύθυνοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αλλά και ολόκληρου του κόσμου) είμαστε βαθειά σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την σημερινή ανακοίνωση της ΕΒU μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/08/ert-streaming-to-end-as-interim.html, με την οποία ανακοινώνει τη διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ.
Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εχουν αποδείξει την αποφασιστικότητά και την αφοσίωσή τους παράγοντας και μεταδίδοντας 24ωρο Ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα. Και μάλιστα υψηλού επιπέδου!
Από την άλλη πλευρά, η αποκαλούμενη, Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) είναι ένας παράνομος "φορέας- φάντασμα", μια ενδιάμεση τηλεόραση που το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτείται "παρασιτικά" από το αρχείο της ΕΡΤ.

Κάνουμε επείγουσα έκκληση σε εσάς, ως Πρόεδρο της EBU να μην σταματήσετε τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ και να την κρατήσετε ζωντανή μέσα από τους δορυφόρους της EBU, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Ραδιομέγαρο με καθημερινή και μεγάλη συμμετοχή των αλληλέγγυων καθώς και πλήθος κόσμου, που παρά το κλίμα των αυγουστιάτικων ημερών, συνεχίζουν ναπροσφέρουν τη στήριξη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έναν αγώνα ανυποχώρητο που στέκει όρθιος εδώ και δύο μήνες και εννέα ημέρες!
Η παρουσία των αλληλέγγυων τόσο κάθε βράδυ όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναιαπαραίτητη για να αποτρέψει τις κυβερνητικές και ενεδεχόμενως τις αστυνομικές επιβουλές. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να ανταποκριθούμε θετικά όλοι και ολες στο κάλεσμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ για αλληλεγγύη και συμπαράσταση.
Τις προηγούμενες μέρες, με ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διατύπωσαν σοβαρές καταγγελίες για τους «επιτυχόντες» με δίμηνες συμβάσεις στη λεγόμενη «Δ».Τ.. Παραδείγματα ενδεικτικάρουσφετολογικής διαδικασίας πρόσληψης στη "Δημόσια Τηλεόραση" έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΣΠΕΡΤ Δημοσιογράφων ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση αναφέρεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο και προσλαμβάνονται, σε πρόσωπα που έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη, αλλά και σε πρόσωπα που διατηρούν φιλικές σχέσεις με υπουργούς της κυβέρνησης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφων ΕΡΤ
"Άλλο ένα δείγμα για το πώς θεωρεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία έδωσε η κυβέρνηση και ο κ. Καψής με την ανακοίνωση των 577 «επιτυχόντων» της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του μορφώματος της Δ.Τ. Στη λίστα αυτή καταγράφονται κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και παραβίασης ακόμα και των κριτηρίων της ίδιας της προκήρυξης.
Παράδειγμα πρώτο. Τρεις οικονομικοί συντάκτες, ισάριθμοι παρουσιαστές και αρκετοί ρεπόρτερ εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο.
Παράδειγμα δεύτερο. Συνεργάτης του υπουργού, Σίμου Κεδίκογλου, επιλέχθηκε «αξιοκρατικά» για το πολιτικό ρεπορτάζ.
Παράδειγμα τρίτο. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρά την πριμοδότηση των 200 μορίων βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη από «εκλεκτούς» χωρίς τυπικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.
Παράδειγμα τέταρτο. Μουσική παραγωγός εμφανίζεται πρώτη στην κατάταξη των εικονοληπτών.
Παράδειγμα πέμπτο. Μηχανικός αυτοκινήτων, 55 ετών, επιλέχθηκε για τη θέση εναερίτη συντηρητή ιστών.
Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμπλοκή με τη δικαιοσύνη. Όσο για την πολιτική συμφωνία για τη στελέχωση του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης με 2000 εργαζόμενους της ΕΡΤ, πήγε και αυτή περίπατο μιας και αρχικά ο κ. Καψής την κούρεψε κατά 20% και στην λίστα πλέον των 577, οι δημοσιογράφοι που έχουν επιλεγεί για τη Δ.Τ είναι πάνω από 30% εκτός ΕΡΤ.
Ο κ. Καψής χαρακτήρισε αυτό το προφανές «μαγείρεμα» «λάθη που θα διορθωθούν» και μετά τη δημόσια κριτική έκανε λόγο για δυνατότητα ενστάσεων που δεν προβλεπόταν αρχικά. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες σε όσους δεν έχουν ακόμα πειστεί για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό που προσφέρει μια δίμηνη σύμβαση είναι μια ευκαιρία... επισφαλούς εργασίας σε έναν ανυπόστατο φορέα. Πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση ύστερα και από τις αμφιλεγόμενες προτροπές διάφορων δικηγόρων και όχι μόνο.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ζωγραφίσει το μέλλον με τα καλύτερα χρώματα. Η ίδια κυβέρνηση που προσπάθησε να σβήσει το παρελθόν και μαύρισε το παρόν. Υπολογίζουν πολύ στη συναίνεση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έχουν μεγάλη ανάγκη για συνενόχους. Για ανθρώπους πρόθυμους να νομιμοποιήσουν το «μαύρο». Για κομιστές της προπαγάνδας τους. Όποιος έτυχε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα ΕΡΤ ή να ακούσει αυτό της ΕΡΑ, ιδίως το τελευταίο διάστημα, καταλαβαίνει αμέσως τι δουλειά γίνεται εδώ. Εδώ που χτυπάει η καρδιά της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Έκτακτα δελτία για φωτιές και σεισμούς, μαραθώνια κάλυψη επίσκεψης Σαμαρά σε Ομπάμα.
Είμαστε το μοναδικό κανάλι που συνεχίζει να έχει ενημερωτική ζώνη τα Σαββατοκύριακα. Ένα από τα λίγα ραδιόφωνα που συνεχίζει να έχει, εν μέσω θέρους, 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα. Και αυτά παρά τις άπειρες δυσκολίες που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Αυτή είναι η ΕΡΤ που πρέπει να στηριχτεί. Αυτή είναι η πραγματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ που έχει αγκαλιάσει ολόκληρη η κοινωνία. Η ΕΡΤ των 10 εκατομμυρίων μοναδικών τηλεθεάσεων και 1,7 εκατομμυρίων μοναδικών ακροάσεων μέσω ίντερνετ σε 63 ημέρες.
Αυτή η ΕΡΤ θα πρέπει να είναι η ΕΡΤ όλων. Καλούμε τους συναδέλφους που υπέβαλαν αίτηση για το μόρφωμα της Δ.Τ να ενωθούμε και πάλι όλοι μαζί. Να μη βρεθούμε απέναντι αλλά δίπλα, δίπλα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε καθημερινό ενημερωτικό πρόγραμμα. Να σκεφτούν διπλά τι σημαίνει αυτή η υπογραφή για το μέλλον το δικό τους, της ΕΡΤ και των υπολοίπων εργαζομένων. Εφιστούμε επίσης την προσοχή σε όσους έχουν επιλέξει να στελεχώσουν την Δ.Τ να είναι πολύ προσεκτικοί με τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν και τους ενημερώνουμε ότι είναι παράνομο να εργαστούν χωρίς να έχουν συνάψει κάποια σχέση εργασίας."
ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ: ΜΕΤΑΚΥΛΙΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ 45 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Στα 45 εκατ. ευρώ υπολογίζει το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν πολίτες κυρίως τηςπεριφέρειας και ακριτικών περιοχών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης.
Στη συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr ο κ. Μιχαλίτσης τονίζει ότι ενώ το κόστος αυτό θα έπρεπε να το αναλάβει ο πάροχος, όπως προκύπτει από το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 από τα 600 σημεία εκπομπής.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ν. Μιχαλίτση στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:
Ερ:Κύριε Μιχαλίτση, σύμφωνα με το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 σημεία εκπομπής. Πόσα σημεία εκπομπής χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη της χώρας;
Εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν 600 σημεία εκπομπής.
Ερ: Και ποιο είναι το κόστος για τις εγκαταστάσεις των αναμεταδοτών σε κάθε σημείο.
Με δεδομένο ότι απαιτείται η εγκατάσταση έξι πομπών σε κάθε σημείο, υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει και τις 100.000 ευρώ ανά σημείο
Ερ: Δηλαδή, μιλάμε για περίπου 45 εκατ. ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των δήμων;
Πράγματι αυτό είναι το κόστος το οποίο ενώ έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του παρόχου θα μετακυλιστεί στου πολίτες μέσω των δήμων.
Ερ: Και μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ή πολίτες, κυρίως, της περιφέρειας;
Μιλάμε κυρίως για πολίτες της περιφέρειας και βασικά απομακρυσμένων-ακριτικών περιοχών.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 20/8 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
Η Αγγελική Παπανδρέου με την παλιά παρέα του ΄Αλεκτον του Κ. Καρτελιά και τους καινούριους φίλους της σε μία παράσταση «του έρωτα και της διαμαρτυρίας»
Την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013, η Αγγελική Παπανδρέου με την παλιά παρέα του Άλεκτον  του Κ. Καρτελιά και τους καινούριους φίλους της θα μας παρουσιάσουν μία παράσταση «του έρωτα και της διαμαρτυρίας».
«Γιατί η Ελλάδα ως κληρονομιά, ως πρόκληση και ως θέληση, ανέκαθεν μας ωθούσε στο να γίνουμε καλύτεροι. Και ξεχνώντας την, αφαιρώντας από τις επερχόμενες γενιές το δικαίωμα να γνωρίσουν το κληροδότημά της και την στάση της, θα ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να οικοδομηθεί μελλοντικά ένας κόσμος διαφορετικός, κάτι που να μην είναι απλώς το διεστραμμένο προϊόν  της καταπίεσης και του ψεύδους. Και γιατί κάθε βήμα που έκανε ο άνθρωπος προς τον πολιτισμό τον κατέστησε οφειλέτη της Ελλάδας.»
Απόσπασμα του γνωστού Ισπανού ελληνιστή Pedro Olalla  από ημερίδα ενάντια στην  κατάργηση των ελληνικών στα σχολεία της Ισπανίας, που αποδεικνύει πως οι Ισπανοί αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από τους ίδιους τους Έλληνες.

Όλοι στο Ραδιομέγαρο!

Συντελεστές της παράστασης με αλβαφητική σειρά:
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ : ΠΙΑΝΟ – ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ
ΔΑΝΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ :   ΒΙΟΛΙ
ΖΑΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ : ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ : ΚΙΘΑΡΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ
ΠΕΤΣΑΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ : ΤΥΜΠΑΝΑ
ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΛΕΞΗΣ : ΚΙΘΑΡΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ : ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΦΙΛΙΠΟΠΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΕΛΕΙΑ : ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
«Μποέμ, καλλιτέχνες, εμείς, μουσικοί αλλά ταυτόχρονα εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, θα είμαστε εκεί. Στη δική μας  πλατεία Ταξίμ, την δική μας πλατεία  Αυτοοργάνωσης για να καταγγείλουμε με την μουσική και το τραγούδι μας  την Μαύρη Σιγή της ΕΡΤ, της δικιάς μας ελληνικής φωνής,  της πολιτιστικής ιστορίας  μας για 75  ολόκληρα χρόνια.
Θα είμαστε εκεί, όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας κάθε ηλικίας, όχι μόνο για να ακουστεί η φωνή και η αγωνία μας, αλλά για να απαιτήσουμε να σταματήσει η πρωτοφανής  ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας μας.
Θα είμαστε εκεί να θυμηθούμε την αρετή της αντίστασης, το θάρρος της ανυπακοής ,το όφελος της αλληλεγγύης, το χρέος μας προς την ιστορίας μας.
Θα είμαστε εκεί για να δηλώσουμε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την εκποίηση κάθε δημόσιου αγαθού και την παραχώρησή του σε ιδιωτικά συμφέροντα, ξένα και εχθρικά προς τα συμφέροντα του λαού μας.
Φτάνει πια !
Ας σταματήσουμε  τα πακέτα βοήθειας, τα μνημόνια και τα ανεξήγητα χρέη, που μας κατάντησαν  ζητιάνους σε στάση ικεσίας και απάθειας. Ας σταματήσουμε  τα likeστους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, την αδικαιολόγητη παθητικότητα  κι ας σμίξουμε τις φωνές και τις ψυχές μας κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Και τραγουδώντας τις αγωνίες  και τα μεράκια μας ας στείλουμε ένα μήνυμα στους ισχυρούς του πλανήτη μέσα και έξω από τα σύνορα της
“ όμορφης και παράξενης πατρίδας μας”
Πως η Ελλάδα του Σεφέρη, του Ελύτη και του Βάρναλη, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκη, αλλά και του Μάνου  Λοΐζου και του Νίκου Παπάζογλου και  τόσων ακόμα   αμέτρητων ογκόλιθων  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ζωντανή στις ψυχές μας.»
Τρίτη 20 Αυγούστου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου