Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ-ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ!



ΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ..
Στις 7π.μ. της Παρασκευής (2/8) εισβολή στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λάυριο πραγματοποίησαν από κοινού αντιτρομοκρατική και δυνάμεις των ΜΑΤ με την αστεία πρόφαση ότι μέσα κρύβονται όπλα(!).Συγκεκριμένα, η άνανδρη εισβολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών μετά τον εντοπισμό του οπλισμού σε φουσκωτό σκάφος στη Χίο(!!!). Όπως είναι λογικό δεν βρήκαν τίποτα και το μόνο που κατάφεραν ήταν να αναστατώσουν τους ήδη ταλαιπωρημένους πρόσφυγες(ανάμεσά τους μητέρες και ανήλικα παιδιά).
Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής στήριξης προσφύγων,Ελευθερίας Ψυχογιού στην ιστοσελίδα tvxs.gr, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο κτίρια όπου στεγάζονται Κούρδοι, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο όλων των προσφύγων, ψάχνοντας εξονυχιστικά τα πράγματά τους.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, υπήρχε χαρτί από εισαγγελέα το οποίο όμως δεν έδειξαν στους υπεύθυνους του Κέντρου, ενώ ο ίδιος ο εισαγγελέας αρνήθηκε να αποκαλύψει το λόγο της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων, όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έμειναν στο κέντρο γύρω στις δυόμισι ώρες.
Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις έλεγξαν ως προς το νόμιμο της παραμονής τους 170 αλλοδαπούς υπηκόους, που διαμένουν στο Κέντρο και από αυτούς προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου, εννέα υπήκοοι Τουρκίας, εννέα Συρίας, ένας Ιράκ, ένας Ιράν και εννέα υπήκοοι Αφγανιστάν, προκειμένου να ελεγχθούν πιο προσεκτικά τα δικαιολογητικά παραμονής τους.
Στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου ζουν 300 άνθρωποι ανάμεσα τους γύρω στα 90 παιδιά τα οποία παιδιά σύμφωνα με δηλώσεις της μέλους της Επιτροπής στήριξης προσφύγων Ελευθερίας Ψυχογιού, ζούσαν για αρκετούς μήνες από την αλληλεγγύη των κατοίκων του Λαυρίου και όχι μόνο, διότι η παροχή τροφίμων είχε διακοπεί.
Όπως τόνισε η Ελευθερία Ψυχογιού, «αυτοί οι άνθρωποι είναι μέλη της κοινωνίας, συμμετέχουν σε κάθε διαμαρτυρία των κατοίκων του Λαυρίου και είναι αλληλέγγυοι δεν είναι απομονωμένοι. Διοργανώνουν φεστιβάλ με τους Λαυριώτες και παρά το ποσοστό ανεργίας του Λαυρίου που φτάνει πάνω από το 65% και η κοινωνία του Λαυρίου είναι αλληλέγγυη σε αυτούς».
Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου είναι το μοναδικό και επίσημο κέντρο στην Ελλάδαπου λειτουργεί από το 1957. Όπως καταγγέλλει η κ. Ψυχογιού, οι Κούρδοι πρόσφυγες βρίσκονται σεκαθεστώς ομηρίας από το ελληνικό κράτος καθώς δεν έχει χορηγηθεί Ελληνική υπηκοότητα σε κανέναν παρά μόνο ανθρωπιστικό άσυλο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
"Η σημερινή επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων Λαυρίου, αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξαμοληθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών, προσπαθώντας να εμπλέξει και να ταυτίσει το σύνολο των πολιτικών προσφύγων στη χώρα μας, των βασανισθέντων αγωνιστών της Δημοκρατίας στην Τουρκία, με το περιστατικό της Χίου.
Η σημερινή «διακριτική» και «αιφνιδιαστική» επιχείρηση των ΜΑΤ, που είναι η συνέχεια της απαγωγής πολιτικών προσφύγων με την ανάμειξη ξένων μυστικών υπηρεσιών, της άρνησης χορήγησης πολιτικού ασύλου στη βάση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και της έκδοσής τους , επιβεβαιώνει ότι οι αδιαφανείς συμφωνίες Ελλάδας - Τουρκίας που αξιοποιούν περιστατικά τύπου Χίου, χρησιμοποιούνται για την γενίκευση της δίωξης και την τρομοκράτησης του συνόλου των πολιτικών προσφύγων και των αγωνιστών της Δημοκρατίας που βρίσκονται στη χώρα μας."
Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ
02/08/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου