Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Βούτσης: Πλαστό το δίλημμα Στουρνάρα για τους πλειστηριασμούς


Πλαστό χαρακτήρισε το δίλημμα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τις τράπεζες και τους πλειστηριασμούς, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.


Διαβάστε επίσης: Tvxs Ανάλυση: Πλειστηριασμοί για το καλό μας...

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Realnews είχε πει πως αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, δηλώνοντας έτσι την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην κατάθεση σχετικής ρύθμισης.

«Προσπαθούν, ελπίζουμε ανεπιτυχώς, να εγκλωβίσουν χιλιάδες νοικοκυριά μέσα σε ένα φαύλο κύκλο μιας φαύλης πολιτικής», παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Βούτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Αλλά, η απόλυτη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων οφείλεται ακριβώς στη δραματική μείωση των εισοδημάτων και την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, συνέπειες μιας πολιτικής που σε μεγάλο βαθμό ασκήθηκε για να “στηριχθούν” με εκατοντάδες δισεκατομμύρια οι τράπεζες, εκτινάσσοντας αντίστοιχα το χρέος», επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως «το δίλημμα που θέτει ο κ. Στουρνάρας, όχι μόνο είναι πλαστό, αλλά αποκαλύπτει την φαύλη αντιλαϊκή πολιτική σε όλο της το μεγαλείο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου