Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΛΛΑ...ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!

ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ 1/1/2014
ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ FUNDS ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ"
Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας άνοιξε περαιτέρω τα χαρτιά της κυβέρνησης και δήλωσε ακόμα πιο απροκάλυπτα ότι από 1/1/2014 θα απελευθερωθούν οι Τράπεζες να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οι οποίοι απαγορεύοντο και τώρα θα μπορούν ναπραγματοποιούνται με "κοινωνικά", τάχα, κριτήρια.
Το βάρβαρο αυτό μέτρο στο οποίο τείνει να καταλήξει η κυβέρνηση έχει στόχο να μειώσει , από τη μια, τιςανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και από την άλλη να διευκολύνει τα ενδιαφερόμενα funds να αγοράσουν τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών, που έτσι θα γίνουν πιο ελκυστικά.
Βέβαια, το βάρβαρο αυτό μέτρο όχι μόνο θα ξεσπιτώσει χιλιάδες οικογένειες, πληθαίνοντας τις στρατιές των ανέργων αλλά και θα δόσει τη χαριστική βολή στην οικοδομή και τις κατασκευές που βρίσκονται ήδη στο ναδίρ.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, προανήγγειλε την έναρξη πλειστηριασμών α΄ κατοικίας!
Με άλλοθι, δήθεν, κοινωνικά κριτήρια το υπουργείο Οικονομικών υποκύπτει πλέον ξεκάθαρα στις πιέσεις των τραπεζών που εδώ και πολύ καιρό ζητούν την απελευθέρωση του καθεστώτος των πλειστηριασμών. Από την πλευρά των τραπεζιτών θεωρείτο απαραίτητο να αρθεί η απαγόρευση προκειμένου ναδιορθωθούν, δήθεν, στρεβλώσεις της αγοράς, καθώς όπως ανέφεραν, υπάρχουν δανειολήπτες με καταθέσεις, χωρίς όμως να εξυπηρετούν τα δάνειά τους..
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός απάντησε σε σχετική ερώτηση στο "Μεγάλο Κανάλι" περί άρσης του «παγώματος» των πλειστηριασμών. Συγκεκριμένα για τους πλειστηριασμούς δήλωσε ότι «θα γίνει άρση της απαγόρευσης» αλλά...με , «κοινωνικά κριτήρια», διότι πρέπει να «προστατευθεί η στεγαστική πίστη».
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο «παγώματος» των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.
Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου