Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΓΙΑ "ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ"

altΓΙΑ "ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ" ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ;
ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!
Την Κυριακή (18/8) με μια λιτή  μεσημεριάτικηανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών δημοσιοποιήθηκε  η αποπομπή του Σ. Σταυρίδηαπό την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Πληθώρα δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο φέρουν ως αιτία της ταπεινωτικής αποπομπής του Σ.Σταυρίδη το ταξίδι του στην Κεφαλονιά με το learjet τουΜελισσανίδη.
Βεβάιως, είναι πρόωρο, ίσως, να επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, πολύ περισσότερο που το Υπ. Οικονομικών δεν έδωσε, ως όφειλε, επίσημες εξηγήσεις για την αποπομπή του Σ.Σταυρίδη, καλύπτοντάς την ως τώρα με ένα νέφος σκότους. Αν όμως ισχύουν όσα έχουν γραφτεί για το ταξίδι στην Κεφαλονιά, τότε το μήνυμα προς τους εκτελεστές είναι: να υπογράφουν το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου αλλά να προσέχουν με ποιανού τα αεροπλάνα πετάνε.
Με δύο λόγια, μπορούν κάποιοι να ξεπουλούν μετά βαΐων και κλάδων στρατηγικούς τομείς τηςοικονομίας αλλά είναι έγκλημα καθοσιώσεως το να πετούν με αεροπλάνα των αγοραστών τηςδημόσιας περιουσίας.
Είναι, επίσης, πιθανό ότι ο συγκεκριμένος αφού εκτέλεσε το καθήκον του αποσύρεται με τρόπο εντυπωσιακό και για λόγους επικοινωνιακών εντυπώσεων απέναντι στην  κοινή γνώμη, από αυτούς που τον χρησιμοποίησαν και ίσως τον ανακαλέσουν από την εφεδρεία στο μέλλον για ανάλογεςεργασίες.
Εξ άλλου υπάρχουν κι άλλοι πρόθυμοι να εκτελέσουν το σχέδια ξεπουλήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Σταυρίδης διαδέχτηκε το Μάρτη του 2013 στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ τον Τ.Αθανασόπουλο κατά του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη για κακούργημα.
Το θέμα όμως δεν είναι να απολύονται οι αναλώσιμοι εκτελεστές. Η ανάγκη της ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής που επιβάλει η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ είναι προφανής και δεν μπορεί νασυγκαλύπτεται από κινήσεις εντυπώσεων.
Η Αριστερά συμπαραταγμένη μπορεί να στείλει στα αζήτητα τόσο τους εκτελεστές όσο και τιςκυβερνήσεις που τους χρησιμοποιούν.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της η iskra αναδημοσιεύει ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:
 Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο Γ.Στουρνάρας
Tην παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου την Κυριακή.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο Reuters ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη ισχύει άμεσα.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών δεν διευκρινίζεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται η παραίτηση προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.
Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο κ. Σταυρίδης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, επέστρεψε στις διακοπές του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που συμμετέχει στο σχήμα της αγοράστριας κοινοπραξίας.
Σε δηλώσεις του που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Σταυρίδης αναφέρει ότι ήρθε στην Αθήνα για μία ημέρα, για την υπογραφή της συμφωνίας, και θα αναχωρούσε την επομένη με πτήση στις 5.20.
«Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό» αναφέρει.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης δήλωσε στο Reuters ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη. «Δεν θα υπάρξει απολύτως καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα» διεβεβαίωσε.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Reuters ότι η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ δενεπηρεάζεται από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, καθώς ήταν για θέμα «ηθικής τάξεως».
Κυριακή 18 Αυγούστου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου