Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ» ΑΛΛΑ ΜΕ… «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ΠΡΟΣΩΠΟ!

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!
Εντολή για ξεπάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας χιλιάδων οικογενειών ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης (22/8).
Σε δηλώσεις για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ο πρωθυπουργός Α. Σαμαρά ξεκαθάρισε πως «η Κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».
Είναι προφανές ότι η "προστασία των αδυνάτων" και τα υπο διαμόρφωση "κοινωνικά κριτήρια", τα οποία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν είναι τίποτα περισσότερο από προπέτασμα καπνού καικατάφορη κοροϊδία, ώστε να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη και να καμφθούν οι λαϊκές αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση, πυξίδα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης είναι η προστασία του τραπεζικού συστήματος και όχι των χρεωμένων νοικοκυριών, καθώς όπως υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος το ζήτημα είναι «να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».
Η επιδρομή που σχεδιάζεται σε βάρος της μικρής ακίνητης ιδιοκτησίας, ανοίγει το δρόμο για το μαζικό ξεσπίτωμα χιλιάδων νοικοκυριών , τα οποία αδυνατούν, εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης και τωνβάρβαρων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους δανείων. Η νέα αυτή επιδρομή, της οποίας προηγήθηκε η ανελέητη φορολόγησητης λαϊκής κατοικίας, έχει στόχο την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση των τραπεζών και θα σημάνει το"τέλος", περίπου, της μικροϊδιοκτησίας των ακινήτων.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ!
Το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και ταχρεωμένα νοικοκυριά θα πρέπει να τύχουν μια ειδικής αντιμετώπισης, η οποία θα στοχεύει στηνανακούφιση και την υποβοήθηση ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μια τέτοια ρύθμιση, η οποία θα έχει αντικειμενικά κριτήρια, θα μπορεί να φτάνει μέχρι και την οριστική διαγραφή των χρεών.
Για την επίλυση αυτού το οξύτατου κοινωνικού προβλήματος απαιτούνται ριζοσπαστικότερες αλλαγέςστα πλαίσια ενός σχεδίου προοδευτικής εξόδου από την κρίση, με βασικούς άξονες την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών και την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση, η οποία θα προσανατολίζεται στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου