Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ανατροπές στο ασφαλιστικό


Πλήθος αλλαγών στο σύστημα ασφάλισης αναμένονται προσεχώς, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει την «τρύπα» στα ασφαλιστικά Ταμεία.


Οι αλλαγές θα αφορούν μεταξύ άλλων σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων. 

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» μεταξύ άλλων στην ατζέντα των αρμόδιων υπουργείων περιλαμβάνεταικαι η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι η αλλαγή αυτή θα επέλθει ως αποτέλσμα της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται η κυβέρνηση από την τρόικα, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, βάσει του Μνημονίου, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Στο ίδιο σχέδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ προβλέπεται η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ.

Για την κάλυψη της απώλειας των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα προτείνεται να γίνει αύξηση της φορολογίας, είτε στα εισοδήματα, είτε στην ακίνητη περιουσία.


http://www.zougla.gr/greece/article/anatropes-sto-asfalistiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου