Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ποιος θέλει σούβλισμα;

 Πηγή: "Ριζοσπάστης"

Τώρα που κυβέρνηση και τραπεζίτες βρίζουν σαν μπαταχτσήδες όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους προς τις τράπεζες, έρχονται στη μνήμη όλες εκείνες οι μεθοδεύσεις που για μία και πλέον δεκαετία μετέρχονταν οι τραπεζίτες για να αυξήσουν το πελατολόγιό τους και τα χορηγούμενα δάνεια.



Επειδή όμως κάποιοι, κύρια εκείνοι που συνεχίζουν να δίνουν πακέτα στήριξης στους τραπεζίτες, ξεχνούν, να τους θυμίσουμε εμείς ότι:

* Εσπαγαν τα τηλέφωνα από τις κλήσεις ότι εγκρίθηκε το δάνειό μας, το οποίο βεβαίως δεν το είχαμε ζητήσει ποτέ.

* Είχαμε αλλεπάλληλες αποστολές δεκάδων χιλιάδων πιστωτικών καρτών σε ανυποψίαστους ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν ζητήσει την έκδοση πιστωτικής κάρτας.

* Αναγγέλλονταν μαζικά σε χιλιάδες και χιλιάδες πελάτες τραπεζών ότι υπάρχει έτοιμο ανοιχτό δάνειο, που τους περιμένει στο τάδε υποκατάστημα.

* Μετέτρεπαν παράνομα και υποτίθεται για την εξυπηρέτηση του πελάτη τα υπέρογκα χρέη από πιστωτικές κάρτες σε νέα στεγαστικά δάνεια.

* Χορηγούσαν διπλά και τριπλά στεγαστικά δάνεια για να παρακαμφθούν οι τυπικοί περιορισμοί είτε για το ύψος του δανείου σε σχέση με την αξία του ακινήτου, είτε για την τοκοχρεολυτική δόση σε σχέση με τα εισοδήματα του πελάτη.

* Ανακάλυψαν και καθιέρωσαν τη χορήγηση δανείων για να περάσει κάποιος τις γιορτές, να πάει διακοπές, να πληρώσει τη φορολογία, να αγοράσει βιβλία για τα παιδιά, να κάνει εγχείρηση, να σουβλίσει το αρνί του Πάσχα.

Κι έρχονται τώρα όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κατάφεραν να αρπάξουν δεκάδες δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα των εργαζομένων και ζητούν να σουβλίσουν όσους εξαιτίας της πλήρους ανατροπής της ζωής τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου