Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ - ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ


Πύρινη κόλαση

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη σε δασική έκταση στην περιοχή ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη Αττικής.


Σε ορισμένες περιπτώσεις οι «πύρινες γλώσσες» πέρασαν κυριολεκτικά μέσα από τις αυλές σπιτιών στον Κουβαρά και το Μαρκόπουλο, ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές για καμένες κατοικίες, αποθήκες και στάνες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ συγκινητική είναι η προσπάθεια των κατοίκων που με ό, τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να προστατέψουν την περιουσία τους και τους κόπους μιας ζωής.



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 190 παιδιά μεταφέρθηκαν από κατασκηνώσεις στην Κερατέα, βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο στα ΚΑΠΗ της περιοχής.





Οι πρώτες εστίες έκαναν την εμφάνισή τους στις 14.15 το μεσημέρι στην περιοχή Χεροβούνι κοντά σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.



Παρακολουθήστε τι δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής...


Όλο το Πυροσβεστικό Σώμα στο πόδι

Λίγο μετά τις 18.15 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν:

  • 100 πυροσβέστες
  • 40 οχήματα
  • 41 μέλη πεζοπόρου τμήματος
  • 12 βυτιοφόρα
  • 5 μηχανήματα
  • 9 οχήματα ΟΤΑ
  • 10 αεροσκάφη
  • 2 ελικόπτερα
Αρχικά έσπευσαν στην περιοχή 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, δυνάμεις που αυξήθηκαν στη συνέχεια, φθάνοντας τους 80 πυροσβέστες και τα 30 οχήματα. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν 13 μέλη πεζοπόρου τμήματος.

Από αέρος επιχείρησε στην αρχή ένα ελικόπτερο, ωστόσο στη συνέχεια «σηκώθηκαν» δύο αεροπλάνα και ένα ακόμη ελικόπτερο, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα κατοικίες. Πλέον επιχειρούν 10 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.


(Σε κλοιό φωτιάς η εκκλησία στον Κουβαρά)

(Σύννεφο φωτιάς έχει σκεπάσει τη Λαυρεωτική)

(Η φωτιά είναι ορατή από την Εθνική Οδό)


(ΦΩΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Οι καπνοί όπως φαίνονται από την Τζιά)


Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Έκκληση του δημάρχου Μαρκόπουλου

Ο δήμος απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια από ιδιώτες, ώστε να συνδράμουν με υδροφόρες και φορτηγά το έργο των πυροσβεστών. 

Όπως γράφει σε ανακοίνωση: «Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό - υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Πρώτα όμως, να έρθει οπωσδήποτε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, κο Κων/νο Μαγγανά, στο τηλ: 6944-507099 και 6975-200993».

Τι δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κ. Μαγγανάς στο zougla.gr:



Κόκκινος συναγερμός

Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Αττικής από την Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Μαρκόπουλο στην περιοχή Χεροβούνι. Το έργο της κατάσβεσης ενισχύθηκε περισσότερο με τη συμμετοχή ακόμα τεσσάρων αεροσκαφών.





Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε οικισμούς. Παράλληλα, στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας


http://www.zougla.gr/greece/article/tora-stis-floges-to-markopoulo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου