Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ!

oxi-sta-louketa-nosokomeiwnΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!
Με συνθήματα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, το οποίο θα οδηγήσει στήν απόλυση χιλιάδες εργαζόεμενους και των "λουκέτων" στα νοσοκομεία, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδόΑριστοτέλους.
Οι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείου Υγείας, μετά το πέρας της διαμαρτυρίας, πραγματοποιήσαν μαζίκη και με ιδιαίτερο παλμό πορεία προς τη Βουλή, στην οποία κυριάρχησαν συνθήματα κατά των κυβερνητικών πολιτικών όπως π.χ. "Η κινητικότητα και η εφεδρεία, είναι ο προθάλαμος για την ανεργία".
Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν σήμερα τετράωρη, παναττική, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ σε 24ωρη απεργία συνεχίζουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στανοσοκομεία της περιφέρειας.  «Είναι εγκληματικό να διαλύονται νοσοκομεία και εκατοντάδες κλινικές του ΕΣΥ, όταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις οκτώ ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά, σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο», δήλωσε ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών), η οποία στηρίζει με απόφασή της την κινητοποίηση κάνοντας λόγο ότι η κινητικότητα στην Υγεία θα οδηγήσει σε απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στο καθεστώς της κινητικότητας, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και μιλούν για επερχόμενες απολύσεις εργαζομένων καιδιάλυση των νοσοκομείων.
Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη (22/8), οκτώ νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσ/νίκης δεν συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ«ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ» 
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Ο Α. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις ως αναγκαίες και κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι δε θέλουν να αλλάξει τίποτα, επειδή παλεύουν ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και στην Υγεία.
Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό πριν τη συνάντηση, ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι οι διαμαρτυρόμενοι έχουν μόνο κομματικά και προσωπικά κίνητρα, γεγονός το οποίο μόνο ωςεπικοινωνιακό πυροτέχνημα μπορεί να εκληφθεί, καθώς ο υπουργός Υγείας έχει ήδη δρομολογήσει1.618 "διαθεσιμότητες"-απολύσεις εργαζομενων από το χώρο της υγείας, των οποίων τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή (23/8). 
Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου