Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

(Φοβερό)!!! Ακόμα ένας κώλος για φίλημα !!!

Ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση του Σαμαρά με τον Ομπάμα αφού και μόνο που του επέτρεψαν να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου θεωρείται επιτυχία . Άλλωστε δεν είναι κακό που πήγε στην Αμερική . Το κακό είναι ότι θα ξαναγυρίσει .

Αρχικά η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα…ενεργειακά αποθέματα , με τον Σαμαρά να ενημερώνει τον αμερικάνο ομόλογο του ότι στην Ελλάδα έχουμε τεράστια ενεργειακά αποθέματα και αν δεν τον πιστεύει μπορεί να ρωτήσει και τον Χαρδαβέλα που μιλάει για αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια .

Μάλιστα είναι τόσα τα αποθέματα στην Ελλάδα που σε λίγο καιρό αντί για νερό θα πίνουμε πετρέλαιο . Οπότε προέτρεψε τον Ομπάμα να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα ώστε να είναι ο πρώτος που θα βάλει χέρι στα ελληνικά πετρέλαια . Ο Ομπάμα όμως του το ξέκοψε λέγοντας ότι αν δεν στάξουν οι πετρελαιοπηγές , δολάρια δεν βλέπει .

 

Σε αυτό το σημείο η ελληνική διπλωματία έβαλε σε εφαρμογή το plan B . Παρουσίασε την γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής τονίζοντας ότι ενώ στην ευρύτερη περιοχή γίνεται της πουτάνας , μόνο στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα ήρεμα . Δεν μπορεί να εγγυηθεί όμως ότι δεν θα ξεσπάσει καμιά επανάσταση και στην Ελλάδα . Οπότε συνέστησε στον Ομπάμα να μας βοηθήσει οικονομικά ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ένας ήσυχος ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός για κάθε αμερικάνικη οικογένεια . Ο Ομπάμα όμως του το ξέκοψε και αυτό , λέγοντας ότι οι Αμερικάνοι έχουν βαρεθεί τις διακοπές στην Ελλάδα και πλέον καταφεύγουν σε εξωτικούς προορισμούς όπως το νησί του Πάσχα .

 

Τότε η ελληνική διπλωματία έβαλε μπροστά το plan C . Ενημέρωσε τον Ομπάμα ότι τα ποσοστά των αριστερών συνεχώς αυξάνονται ενώ τα δικά του συρρικνώνονται οπότε για να συνεχίσουν να κυβερνάνε οι καπιταλιστές θα πρέπει ο Ομπάμα να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα . Σε αυτό το σημείο ο Ομπάμα έβαλε τα γέλια ενημερώνοντας τον Σαμαρά ότι και ο ίδιος κομμουνιστής είναι οπότε τους καπιταλιστές τους έχει χεσμένους .

 

 

Τότε ο Σαμαράς αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει αφού είχε ξεμείνει από plans . Έβαλε τα κλάματα , άρχισε να βρίζει τον εαυτό του γαμώντας ταυτόχρονα το κεφάλι του και τελικά έπεσε στα πόδια του Ομπάμα παρακαλώντας τον για οικονομική βοήθεια αλλιώς , μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα , οι συμπατριώτες του θα τον ανασκολοπίσουν . Δεν μπορεί να ξαναβγεί στην τηλεόραση για να πει ότι μείωσε το ΦΠΑ στο σουβλάκι . Πρέπει να έχει κάτι σημαντικό να πει .

 

Ο Ομπάμα του εξήγησε ότι οι Αμερικάνοι δεν χαρίζουν λεφτά αλλά επειδή τον συμπάθησε τον μπαγάσα , θα πει στις κάμερες ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνει πολύ καλή δουλειά . 

 

Ο Σαμαράς με τη σειρά του τον ευχαρίστησε , μάζεψε τα κομμάτια του και κατευθύνθηκε προς της αίθουσα που τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι για τις καθιερωμένες σαμπάνιες έπειτα από την έναρξη ενός ακόμα success story  .

 

(Μετά από αυτά δεν έχω συμπεράνει ακόμα ποιος κώλος είναι καλύτερος για φίλημα , του Ομπάμα ή της Μέρκελ ;)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου