Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ! 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Υπάκουη στις εντολές των ιμπεριαλιστών ΔΝΤ-ΕΕ, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραδώσει τα κεφάλια τουλάχιστον 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, είτε με την “διαθεσιμότητα-κινητικότητα” (που θα οδηγήσει στην απόλυση), είτε με καταργήσεις οργανικών θέσεων και άμεσες απολύσεις.

Είναι ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στη δουλειά. Την ίδια στιγμή όπου οι εκατομμύρια άνεργοι οδηγούνται στην εξαθλίωση, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί 150.000 δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στην τρόικα. Ένα σαρωτικό κύμα απολύσεων, που θα ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από τις υποδομές της υγείας, της παιδείας, των δήμων. Είναι ένα ακόμα βήμα προς την εμπέδωση του εργασιακού μεσαίωνα και των μισθών πείνας.
Είναι ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό δικαίωμα στην εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή που η φοιτητική μέριμνα αφήνεται να καταρρεύσει, και οι υποδομές σίτισης-στέγασης-συγγραμμάτων διαλύονται, έρχονται χιλιάδες απολύσεις για να δυσκολέψουν την φοιτητική καθημερινότητα. Είναι ένα ακόμα βήμα στην εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο και του σχεδίου Αθηνά, και πηγαίνει χέρι-χέρι με τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τα κλεισίματα σχολών και σχολείων, τα θέματα-λαιμητόμους στις πανελλαδικές εξετάσεις: θέλουν να πετάξουν μαζικά, κατά χιλιάδες, τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων έξω από το πανεπιστήμιο.
Είναι οι υπερασπιστές της “ανάπτυξης”, της “ευνομίας και της ευταξίας”, της “ομαλής εκπαιδευτικής λειτουργίας”, των “ανοιχτών σχολείων και πανεπιστημίων”. Αυτοί που μυξοκλαίνε όταν φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι βαδίζουν στο δρόμο του αγώνα με συνελεύσεις, καταλήψεις και απεργίες. Αυτοί που δεν δίστασαν να επιστρατεύονταν 80.000 εκπαιδευτικούς. Αυτοί είναι που διαλύουν την εκπαίδευση και κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια!
Από κοντά και οι μεγαλοκαθηγητάδες, πρυτάνεις και συγκλητικοί, κοιτούν “αφ' υψηλού” την κατάσταση και “νίπτουν τας χείρας τους”, κάνοντας “εποικοδομητικές προτάσεις” στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα δείχνοντας “συμπαράσταση” στους εργαζόμενους. Είναι αυτοί που την κρίσιμη στιγμή, καλούν την αστυνομία να έρθει στο χώρο του πανεπιστημίου, να συλλάβει φοιτητές και εργαζόμενους. Είναι αυτοί που κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει τους αγωνιζόμενους απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ καθώς και τους φοιτητές που πραγματοποίησαν μαζική παράσταση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Είναι αυτοί που συντηρούν το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς των εργολαβιών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

Γίνεται σήμερα πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι είναι αναγκαίο το φοιτητικό κίνημα να συμπορευτεί με τα σωματεία των εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, και να δημιουργήσουν ένα αγωνιστικό μέτωπο συλλόγων και σωματείων, που στη βάση του συντονισμού θα κινηθεί κόντρα στην πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων. Οι αυταπάτες για τα κριτήρια της διαθεσιμότητας, για λύσεις νομικού χαρακτήρα και το ρόλο των πρυτάνεων, μόνο αποπροσανατολισμό από την πάλη μπορούν να επιφέρουν.
Γίνεται σήμερα πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι το φοιτητικό κίνημα πρέπει να αναζητήσει το σύμμαχο του στον αγωνιζόμενο λαό, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Για να δημιουργηθούν οι όροι για ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλεία.

-ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

-ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου