Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΑΣ ΟΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΟ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Πραγματική εκατόμβη σε καιρό ειρήνης!
Μιλιταριστικά μέσα, ναζιστική ακροδεξιά και κυβέρνηση πανηγυρίζουν γιατί οι βάσεις των στρατιωτικών-αστυνομικών σχολών εκτινάσσονται στα ύψη. Δεν πρόκειται φυσικά για στροφή της νεολαίας στον μιλιταρισμό, αλλά για μια ακόμη απόδειξη ότι η δυστυχία και η απόγνωση τροφοδοτούν με πρόθυμους Πριατοριανούς το σύστημα, που έναντι λίγων εκατοντάδων ευρώ αναλαμβάνουν την Προστασία του, την εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης!

Όμως πλέον η δυστυχία και τα αδιέξοδα φωλιάζουν και εκεί.
Κανείς δε μπορεί να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά του με αξιοπρέπεια.
Και συχνά ο ένστολος οδηγείται στην αυτοκτονία καθώς η ταξική κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια γεννούν την απόγνωση, οπλίζοντας το χέρι που στρέφεται ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό. 
Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος να καταδιώκουν τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, να άρχισαν με συγκαλυμμένο τρόπο τις απολύσεις ένστολων μαζί με τους 400 του Πολιτικού Προσωπικού, αλλά ας δούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.
Εκτός από τον συνάδελφο μας Κίμωνα που ο στρατός του στέρησε την ζωή οδηγώντας τον στην αυτοκτονία και τον 20χρονο Κρόκο που το αρχαίο Μ113 τον οδήγησε στο θάνατο, μετρούμε:
1.       Τραγωδία στον στόλο, τριαντάχρονος επικελευστής βρέθηκε νεκρός μέσα στο ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ.  Ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν εχει βρέθει κάποιο σημείωμα του αυτόχειρα.
2.       Στις 24 Ιουλίου Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με υπηρεσιακό όπλο ενώ βρισκόταν εντός της μονάδας, όπου υπηρετούσε, στην 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) στη Μύκονο.
3.       Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένας υπολοχαγός αυτοκτόνησε και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄αυτή τη τραγική απόφαση δείχνουν ότι είναι οικονομικοί. Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του. Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας. Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβασταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα. Κυρίως οι ηγεσίες που “σφυρίζουν” αδιάφορα. 
4.       Αυτοπυροβολήθηκε  28 χρονος ΕΠΟΠ  στο χωριό  Αλεποχώρι του νομού Έβρου τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο αυτόχειρας που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με όπλο, βρέθηκε στο δωμάτιό του νεκρός δίπλα  σε μια λίμνη αίματος, αφήνοντας ανάστατη την τοπική κοινωνία!  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας,  φέρεται να είπε στη μάνα του .."μάνα σ αφήνω, φεύγω.." και αμέσως πήγε στο δωμάτιό του και έδωσε τέλος στη ζωή του, πριν προλάβει να αντιδράσει η μητέρα του. 
Για όσους αναζητούν τους λόγους τους θυμίζουμε τα εξής: 
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΠ.ΟΠ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΕΠ.ΟΠ.     
Και εγώ ΕΠΟΠ είμαι. Παίρνω πλεον 840Ε. Πληρώνω 300 ενοίκιο, 40Ε κοινόχρηστα, 250Ε δόση αυτοκινήτου) απαραίτητο αφού η μονάδα είναι 15χλμ από το σπίτι μου. Η γυναίκα μου άνεργη.... ‘Εχουμε 2 παιδάκια.
Η ιεραρχία αδιαφορεί και συνεχίζει να κόβει μισθούς.
Σκέφτομαι να απευθυνθώ στην εκκλησία ... Δεν έχουμε να φάμε.
Συνάδελφος σταμάτησε τα παιδιά του από το σχολείο γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει τις ανάγκες του σχολείου –βιβλία, τετράδια. Άλλοι συνάδελφοι το βράδυ κάνουν βόλτα στους κάδους μήπως και βρουν κάτι για φαγητό, περήφανοι και αξιοπρεπείς, ώστε να μην αναγκαστούν να ζητήσουν δανεικά.
Μηπως πρέπει ο κάθε Διοικητής να ξαναπάρει συνέντευξη από όλους μας και να δει σε τι μοίρα βρισκόμαστε; Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μήνα. Μάλλον ο ΓΕΕΘΑ κ.Κωσταράκος θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι σημαντικό και να μην αφήνει τα στελέχη να ξεφτυλίζονται ψάχνοντας πλεον σε κάδους ή ζητώντας τη βοήθεια της εκκλησίας.
Το army.gr δημοσιεύει κάθε μέρα επισκέψεις της Ιεραρχίας σε κάτα τόπους μονάδες για αναψυχή. Απο πού πληρώνονται όλα αυτά τα έξοδα παράστασης εκτός έδας και τα καύσιμα για την μετακίνηση; Οι Διοικητές των μονάδων σαν να μη συμβαίνει τίποτα χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση τους τζιπ 4 ατόμων prive. Βλέπετε αυτοί είναι άνθρωποι άλλου θεου.
Καταλαβαίνω ότι ο συνάδελφος είχε φτάσει στο απροχώρητο. Έρχονται και άλλοι μετά από αυτόν......... Η Ιεραρχία δεν παίρνει θέση φυσικά αφού καλά τρώνε από τα νόμιμα και μη....
ΟΙ ΕΠ.ΟΠ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Μετά την αυτοκτονία του 28 χρονου ΕΠΟΠ στο χωριό Αλεποχώρι του νομού Έβρου τα ξημερώματα της Παρασκευής, λάβαμε μια συγκλονιστική επιστολή από έναν συνάδελφο του που αποκαλύπτει το που έχει οδηγήσει τον λαό μας η ταξική πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ. Θυμίζουμε ότι μετά από κυβερνητική υπόδειξη οι αυτοκτονίες και οτιδήποτε σχετικό με τους αστέγους έχουν εξοβελιστεί από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που συντεταγμένα διαδίδουν τη προπαγάνδα της «οικονομικής ανάπτυξης και ότι οιμθυσίες μας πιάνουν τόπο». Βεβαίως, ειδήσεις όπως οι παραπάνω, αποκαλύψεις όπως αυτές του ΕΠ.ΟΠ., την επιστολή του οποίου αναδημοσιεύουμε και στοιχεία που δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας στους νέους φτάνει σήμερα στο 60%, όχι μόνο τους διαψεύδουν, αλλά δείχνουν το μέγεθος της κοινωνικής απελπισίας που έχει συσσωρευτεί.Αποδεικνύοντας κάτι που όλοι γνωρίζουν: Ότι δε μπορούμε να ζήσουμε στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα του Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Από εμάς όμως εξαρτάται αποκλειστικά αν τα πράγματα θα πάνε αλλιώς.
Ταυτόχρονα, εκφράζουμε τα συλληπητήρια μας στην οικογένεια και στους φίλους του άτυχου 28χρονου.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1120.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου