Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Στρατούλης:Η νέα άυξηση της ανεργίας διαψεύδει πλήρως την κυβέρνηση

Στρατούλης:Η νέα άυξηση της ανεργίας διαψεύδει πλήρως την κυβέρνηση
Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στρατούλης,σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας τον Μάιο του 2013.
«Η νέα αύξηση της ανεργίας σε εφιαλτικά για την κοινωνία και την οικονομία επίπεδα, και μάλιστα αφού έχει ξεκινήσει τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος, διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους πανηγυρισμούς του Υπουργείου Εργασίας περί δήθεν έναρξης μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας, και γι' αυτό σήμερα προσπαθεί να αναδιπλωθεί με πανικόβλητο τρόπο παραδεχόμενος ότι οι απολύσεις το πρώτο 8ημερο του Αυγούστου είναι περισσότερες από τις προσλήψεις.
Επίσης επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η συνέχιση και η σκλήρυνση, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των μνημονιακών πολιτικών θα εκτινάξει την ανεργία σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα (35%) και θα ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και παραγωγικών υποδομών.
Η απογείωση του ποσοστού της ανεργίας των νέων στο 65% τούς οδηγεί όχι μόνο στην ξενιτιά για αναζήτηση εργασίας, αλλά κυριολεκτικά σε κοινωνική γενοκτονία και αυτό αποτελεί ντροπή και αίσχος για την σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση. Η μνημονιακή κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν τώρα, προτού η οικονομική, παραγωγική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό, στη νεολαία και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη».
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/334255/stratoylisi-nea-ayxisi-tis-anergias-diapseydei-pliros-tin-kyvernisi#ixzz2bOqFMonq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου