Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία διαπλοκής η υπόθεση Σταυρίδη

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία διαπλοκής η υπόθεση Σταυρίδη
Για τεράστιες ευθύνες που βαρύνουν αυτούς που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την υπόθεση παραίτησης του πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.
Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει την υπόθεση ομολογία διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων, προειδοποιώντας πως όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το Δημόσιο, θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη.
Τo ΤΑΙΠΕΔ, επαναλαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης». «Πρόκειται», αναφέρεται χαρακτηριστικά, για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής,  που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας».
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επανειλημμένα στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, και επεσήμανε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες λειτουργίας του, καθώς και την πλήρη απουσία κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου, η  κυβέρνηση μας κατηγορούσε ως ψεύτες και λαϊκιστές», τελικά, όμως, σημειώνεται με νόημα στην ίδια ανακοίνωση, «οι "σοβαροί μεταρρυθμιστές" είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα των επιχειρηματιών αφού πρώτα έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης έναντι πινακίου φακής».
Το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού και της περιουσίας του πρέπει να σταματήσει, διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα υπογραμμίζει πως η υπόθεση Σταυρίδη δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον πιο ασφυκτικό έλεγχο του Ταμείου από τους δανειστές, «έτσι ώστε να  προχωρήσει την επόμενη περίοδο με ακόμα πιο ταχύ, ανεξέλεγκτο και αδιαφανή τρόπο τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων σε δημόσια αγαθά όπως είναι το νερό». 
Τέλος, για μια ακόμη φορά, προειδοποιεί ότι όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη, καθώς και ότι δεν αναγνωρίζει «καμία διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας  που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».
Η έξοδος από την κρίση, καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι από την εκποίησή της, από τη στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων, την εξυγίανση και την ανασυγκρότησή τους, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/337260/syriza-omologia-diaplokis-i-ypothesi-stayridi#ixzz2cQBnkNIY


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου