Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών



Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προχώρησε σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00. 

Μέλη της ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. 

Οι γιατροί αντιδρούν στο καθεστώς της κινητικότητας, τις επερχόμενες απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των νοσοκομείων.










Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε για κομματικά και προσωπικά κίνητρα τους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Υγείας ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν «όρεξη» για διάλογο και «σε καμιά περίπτωση, δεν εκπροσωπούν τον λαό».

Ο υπουργός Υγείας, σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση, ανέφερε ότι οι συγκεντρωμένοι «εξυπηρετούν κομματικούς σκοπούς», προσθέτοντας ότι «ο πολύς κόσμος, ο πραγματικός ελληνικός λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι, δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα».





Σημείωσε ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί πολλούς, οι οποίοι εξεγείρουν ενδεχομένως εργαζομένους, γιατί θα χάσουν τα λεφτά που παίρνουν από τον ελληνικό λαό, αλλά -όπως είπε- «τη μεταρρύθμιση θα την προχωρήσουμε, γιατί είναι προς όφελος του Έλληνα πολίτη».

Απαντώντας σε ερώτηση ότι με την αλλαγή χρήσης των μικρών νοσοκομείων θα επιβαρυνθούν τα μεγάλα και θα έχουμε περισσότερα ράντζα, ο υπουργός είπε ότι, όταν θα ολοκληρωθεί μετά την κινητικότητα η μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, όπως την έχουμε σχεδιάσει, «όχι μόνο δεν θα έχουμε περισσότερα ράντζα, γιατί σήμερα έχουμε, αλλά θα έχουμε λιγότερα έως και καθόλου. Μάλιστα, στην εφημερία θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια».



Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία από το υπουργείο προς τη Βουλή.









http://www.zougla.gr/ygeia/article/diamartiria-ton-iatron-sto-ipourgio-igias


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου