Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Εισαγγελείς στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να διώξουν τους απολυμένους; (Από πότε η Δικαστική Εξουσία παίζει το ρόλο της Εκτελεστικής και μάλιστα των μηχανισμών καταστολής);

Εισαγγελείς στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να διώξουν τους απολυμένους;
Αντί να πάνε τα ΜΑΤ να διώξουν τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, θα πάνε οι εισαγγελείς.
Αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης εμφανίζεται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Παντελής Καψής.
Πρωταρχικός στόχος είναι να απομακρυνθούν από το Ραδιομέγαρο οι απολυμένοι της ΕΡΤ που βρίσκονται στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής από την 11η Ιουνίου, ημέρα που έπεσε και το «μαύρο» στο σήμα της Δημόσιας Ραιοτηλεόρασης.
Στελέχη της κυβέρνησης εισηγούνται την αποστολή ΜΑΤ που θα πετάξουν έξω τους απολυμένους εργαζόμενους. Ωστόσο κάτι τέτοιο φέρεται να το αποκλείει ο κ. Καψής που προσανατολίζεται σε άλλη λύση.
Αντί να πάνε τα ΜΑΤ να διώξουν τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, θα πάνε οι εισαγγελείς. Η κυβέρνηση θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εν όψει και των εξελίξεων του Σεπτεμβρίου, αλλά και για ακόμη έναν λόγο: άρχισαν να εμφανίζονται εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν στη ΔΤ και τα χρήματα αυτή την περίοδο είναι... χρυσάφι.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης έχουν αρχίσει τη... γκρίνια παραπονούμενοι ότι δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να εργαστούν και να βγει τα ρεπορτάζ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι ζητούσαν να μάθουν πότε επιτέλους θα πάνε στο Ραδιομέγαρο να δουλέψουν καθώς, οι υπηρεσίες που τους παρέχονται δεν τους ικανοποιούν.
Για το λόγο αυτό έχει ξεσπάσει και κόντρα μεταξύ των απολυμένων της ΕΡΤ και αυτών που προσελήφθησαν στη μεταβατική Δημόσια Τηλεόραση, με τους πρώτους να κατηγορούν τους δεύτερους ότι «πρόδωσαν» τους συναδέλφους τους και δεν στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, επιμένει ότι δεν αναγνωρίζει την παρούσα μεταβατική κατάσταση, ούτε αυτή που θα προέλθει, δηλαδή της ΝΕΡΙΤ, καθώς και ότι δεν πρόκειται τα στελέχη του να μετέχουν σε πάνελ της ΔΤ. Και κυρίως πως μόλις γίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όλους τους υπαλλήλους της ΕΡΤ που απολύθηκαν, ακόμη και αυτούς που τώρα προσελήφθησαν.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/339336/eisaggeleis-sto-radiomegaro-tis-ert-gia-na-dioxoyn-toys-apolymenoys#ixzz2d05xHrIU


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου