Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

"Μνημονιακή η διάλυση της υγείας", λέει ο ΣΥΡΙΖΑ



Για την τρίτη «και όχι δυστυχώς την τελευταία» πράξη της μνημονιακής διάλυσης του συστήματος υγείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη για τη διαθεσιμότητα και το κλείσιμο νοσοκομείων.


Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός διέψευσε το δημοσίευμα περί 1.618 απολύσεων στο χώρο της υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ αν υπάρξουν 1.618 απολύσεις, θα παραιτηθώ από υπουργός και από βουλευτής».  


«Την αρχή είχε κάνει ο κ. Λοβέρδος όταν δημιουργούσε τον ΕΟΠΥΥ, διέλυε τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ και έθετε το πλαίσιο για την κοινή διοίκηση νοσοκομείων που οδηγούσε στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τους», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Ακολούθησε το δίδυμο Λυκουρέντζου-Σαλμά, που προχώρησε μεταξύ άλλων στο κλείσιμο των νοσοκομείων του ΙΚΑ με την ανεκδιήγητη δήλωση "δεν κλείνουμε νοσοκομεία αλλά κτίρια" και "έπαιζε" με τις τιμές των φαρμάκων εκδίδοντας καμιά δεκαριά λανθασμένα δελτία τιμολόγησής τους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαδικασίες fast track με τις οποίες καταργούνται γενικά νοσοκομεία, βγαίνουν από τη γενική εφημερία, μειώνονται τα διαθέσιμα κρεβάτια και αυξάνεται η αναμονή.

«Για το ΣΥΡΙΖΑ ο κοινός αγώνας των υγειονομικών με όλους τους εργαζόμενους αποτελεί τη μόνη ελπίδα ανατροπής των εφαρμοζόμενων εγκληματικών πολιτικών στην υγεία», καταλήγει.


Σημειώνεται ότι με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις επικείμενες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας στην αλλαγή χρήσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.


Για άγνοια και έλλειψη επιστημονικών δεδομένων κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωεργιάδη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του για την κινητικότητα των εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου