Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

«ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Νέο μήνυμα από Τσίπρα για εκλογές

Το μήνυμα του διαρκούς αγώνα προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και να «απαλλαγεί η Ελλάδα από την κυβέρνηση του Μνημονίου» έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία της Ηγουμενίτσας, όπου μίλησε χτες σε ανοιχτή συγκέντρωση θέτοντας για μία ακόμη φορά το δίλημμα «Μνημόνιο ή Δημοκρατία. Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα καθώς και για τη συζήτηση που άνοιξε για νέα μείωση σε μισθούς κ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα καθώς και για τη συζήτηση που άνοιξε για νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι ο λογαριασμός της αποτυχίας έρχεται και είναι βαρύς»

Επανέλαβε ότι είναι μονόδρομος για τη χώρα η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του μνημονίου, ενώ σημείωσε ότι «Success story για την Ελλάδα είναι μόνον η ανατροπή του Μνημονίου και για την Ευρώπη η ανατροπή της λιτότητας».
Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, αναφέρθηκε προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά επισημαίνοντας στον πρωθυπουργό να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Ελληνα.
«Αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη ''νέα σεισάχθεια'', εκτελεί τις εντολές της τρόικας και απασφαλίζει τη βόμβα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014», είπε ο Αλ. Τσίπρας και χαρακτήρισε τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο εντολοδόχους των δανειστών που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για το σπίτι του δανειολήπτη επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο πραγματικός προστάτης και εγγυητής της ατομικής ιδιοκτησίας του πολίτη».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει κεντρώα ακροατήρια αναφέρθηκε στην «προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας» σημειώνοντας ότι ο Αν. Σαμαράς στις εκλογές του 2012 «έδειχνε» τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον κίνδυνο για την περιουσία του μέσου πολίτη.
Οπως υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο να περιμένει. Οδηγείται με φρενήρη ρυθμό στην καταστροφή. Τρέχουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε έναν δρόμο που οδηγεί στον γκρεμό. Το βλέπουν πια όλοι» και εμμένοντας στο αίτημά του για εκλογές είπε: «Δεν αρκεί μόνο να φωνάζουμε. Πρέπει να αρπάξουμε το τιμόνι, να πατήσουμε φρένο και να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά».
Ανικανότητα
Χαρακτήρισε ανίκανη την κυβέρνηση με αφορμή την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, για την οποία είπε ότι τη μετέτρεψαν από απλό μέτρο σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα καθώς και για τη συζήτηση που άνοιξε για νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι ο λογαριασμός της αποτυχίας έρχεται και είναι βαρύς».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μίλησε στην Ηγουμενίτσα με αφορμή την διοργάνωση του 1ου Κάμπινγκ νέων του κόμματος στο Δρέπανο, κάλεσε τους νέους σε αγώνα για μία Ελλάδα όπου θα παρέχει ευκαιρίες μόρφωσης, πολιτισμού και εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου