Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

(Aνθρώπινα δικαιώματα και αμερικανική υποκρισία... Φασισμός)! Καλιφόρνια: Επετράπη η δια της βίας σίτιση των απεργών πείνας


Δεν θα είναι πλέον παράνομη η υποχρεωτική σίτιση όσων κρατουμένων αρνούνται να λάβουν τροφή, ευρισκόμενοι σε απεργία πείνας. Αυτή την απόφαση εξέδωσε χθες το Δικαστήριο της Καλιφόρνια, η οποία αλλάζει το μέχρι τώρα υφιστάμενο καθεστώς το οποίο απαγόρευε ρητά την διά της βίας σίτιση.


Η απόφαση αυτή ελήφθη με αφορμή σχετικού αιτήματος που υπέβαλαν αξιωματούχοι εκφράζοντας την ανησυχία τους για μια πρακτική που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στους χώρους των φυλακών. 
Η συγκεκριμένη νομολογία που προέκυψε μετά από την λήψη της εν λόγω απόφασης από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, οι γιατροί τον φυλακών, έχουν δικαίωμα να δώσουν τροφή με το ζόρι, σε όποιον απεργό πείνας βρίσκεται -κατά τη δική τους κρίση- στο κατώφλι του θανάτου, ενώ την ίδια στιγμή, δεν έχει πλέον καμία νομική ισχύ οποιοδήποτε χαρτί υπογράψει ο απεργός πείνας με το οποίο δηλώνει την επιθυμία να μην δεχτεί τροφή ακόμη και όταν πέσει σε κώμα από την ασιτία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν λίγες ημέρες, υπήρξε δικαστική απόφαση που απαγόρευσε την αναγκαστική σίτιση των κρατουμένων της Καλιφόρνια, καθώς οι απεργοί είχαν από πριν υπογράψει εντολές με τις οποίες απαγόρευαν στους γιατρούς, στην περίπτωση που είναι ετοιμοθάνατοι, να τους υποβάλουν σε αγωγή επαναφοράς ή ανάταξης. 

Επρόκειτο για 136 κρατουμένους σε όλη την Πολιτεία της Καλιφόρνια, οι οποίοι ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 8 Ιουλίου διαμαρτυρόμενοι για το ότι βρίσκονται μέχρι και  τρία συνεχόμενα χρόνια στην απομόνωση, λόγω του ότι θεωρούνται μέλη συμμοριών και ως εκ τούτου, επικίνδυνα να συγκροτήσουν πυρήνες μέσα στη φυλακή. 

Σχολιάζοντας οι κρατούμενοι-απεργοί πείνας τη νέα απόφαση του Δικαστηρίου, την χαρακτήρισαν ως απάνθρωπη ενώ θεωρούν πως αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 


http://www.zougla.gr/kosmos/article/kalifornia-epetrapi-i-dia-tis-vias-sitisi-ton-apergon-pinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου